eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Twitter/Roma

Elkezdték építeni a világ legbonyolultabb metróállomását - videó

Róma polgármestere szerint a világ legbonyolultabb és legambiciózusabb metróállomását kezdték építeni pénteken az olasz főváros központjában, a Piazza Venezián.

A 700 millió euróból megvalósuló állomás a 19 kilométeres C-vonalhoz csatlakozik, és még egy régészeti múzeum is helyet kap benne.

Az építkezés hivatalos megnyitóján jelen volt Roberto Gualtieri római polgármester, Matteo Salvini infrastrukturális és közlekedési miniszter és Pietro Salini, a Webuild építési vállalat vezérigazgatója.

A leendő Piazza Venezia állomást 45 méteres mélységben építik meg, és nyolc emeletet foglal majd magában. A tervek szerint hat felvonót, 27 mozgólépcsőt és 110 méter metrósínt alakítanak ki. A munkálatok várhatóan nyolc évig tartanak majd.

A metróállomáson belül működő régészeti múzeum nem új keletű Rómában: a lateráni bazilika közelében 2018-ban felavatott San Giovanni metróállomáson is ki vannak állítva azok a leletek, amelyekre az állomás építése során bukkantak.

A C-vonal a régészeti szempontból különösen érdekes 20 méter körüli mélységben épült meg, a munkálatai 2007-ben kezdődtek. Rómában a metróhálózat bővítésével igyekeznek enyhíteni a tömegközlekedési gondokon. Az infrastrukturális minisztérium tanulmánya szerint európai uniós viszonylatban Olaszország az utolsók között kullog a tömegközlekedés fejlettsége szempontjából. Csak hat olasz nagyvárosban - Rómában, Milánóban, Nápolyban, Cataniában, Bresciában és Genovában - üzemel működőképes metróhálózat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×