eur:
389.49
usd:
361.89
bux:
68002.24
2024. május 5. vasárnap Adrián, Györgyi
Traffic cones
Nyitókép: Getty Images/JazzIRT

Elkezdték feloldani a Lipeck régióban korábban bevezetett biztonsági intézkedéseket

Nemsokára az utakat is ismét megnyitják.

Elkezdték feloldani szombat este a Moszkvától délre lévő Lipeck régióban néhány órával korábban bevezetett biztonsági intézkedéseket - jelentette be Igor Artamonov, a régió kormányzója.

Artamonov a Telegramon azt is közölte, hogy hamarosan újra megnyitják a térségbe vezető utakat.

A kormányzó korábban "a közrend és a biztonság szavatolása érdekében" arra kérte a régió lakosait, hogy ne hagyják el otthonaikat, és ne menjenek sehova, ha nem feltétlenül szükséges.

Lipeck régió fekszik a legközelebb Moszkvához azok közül, ahonnan a szombat hajnalban lázadást indító Wagner-csoport tevékenységéről beszámoltak helyi tisztségviselők.

Jevgenyij Prigozsin, a magánhadsereg vezetője nem sokkal korábban jelentette be, hogy visszahívta az orosz főváros felé vonuló katonáit annak érdekében, hogy elkerüljék a vérontást.

Szemtanúk szerint a Moszkvától mintegy 1200 kilométerre fekvő Rosztov-na-Donuból is elkezdtek már kivonulni a Wagner harcosai - jelentette a Reuters hírügynökség. A város katonai létesítményeit a reggeli órákban foglalta el a magánhadsereg.

A fehérorosz elnöki hivatal közölte korábban, hogy sikerült megegyezésre jutnia Jevgenyij Prigozsinnal arról, hogy állítsák le a Moszkva felé tartó zsoldosokat. Este azt közölték, Aljakszandr Lukasenka fehérorosz elnök ismét - a nap folyamán már másodszor - telefonon beszélt Vlagyimir Putyin orosz elnökkel, akit részletesen tájékoztatott arról, hogy milyen eredménnyel zárult a minszki vezetés megbeszélése Prigozsinnal. A közlés szerint Putyin köszönetet mondott szövetségesének a "teljesített feladatért".

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×