eur:
392.14
usd:
366.68
bux:
67039.3
2024. április 26. péntek Ervin
Car Crash with police
Nyitókép: GummyBone/Getty Images

KRESZ-módosítás: megtiltanák a fiatalok számára az éjszakai vezetést

Ezért a római parlament nagyon szigorú rendelkezéseket tervez, hogy elejét vegye a legtöbb fiatal halálát követelő közúti baleseteknek.

Ettore Rosato képviselő a kormány elé javaslatot terjesztett, mely megtiltaná a kezdő és a nagyon fiatal sofőröknek, hogy éjszaka utasokat szállítsanak - írja a autoszektor.hu

A KRESZ-módosítási indítvány szerint a 21 év alatti sofőröknek, valamint életkortól függetlenül mindenkinek a B kategóriás jogosítvány megszerzését követő első három évben éjféltől reggel 5 óráig tilos lenne egynél több utast szállítania.

E törvény megsértése esetén a járművezetőt 800-3200 euró pénzbírsággal, a vezetői engedély 6 hónaptól 1 évig terjedő felfüggesztésével és hat hónapnyi szabadságvesztéssel kellene büntetni! Ha a járművezető a szabályszegés mellett még közúti balesetet is okoz, a szankciókat meg kellene duplázni!

A képviselő meg is indokolta keménykezű törvénykezési szándékát. Azt mondja, nem lehet figyelmen kívül hagyni a statisztikák szerint

a balesetek többnyire a klubokban és diszkókban töltött éjszakák után történnek.

Rosato képviselő törvénytervezete azonban máris komoly vitákat váltott ki. Sokan úgy gondolják, ha egy autó csak egy utast vihet, akkor a gépjárművek száma éjszakánként drámai meg fog növekedni. Márpedig ha több lesz az autó az utakon, akkor balesetek is gyakrabban fognak bekövetkezni.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×