eur:
388.6
usd:
366.58
bux:
55861.85
2023. szeptember 29. péntek Mihály
Car Crash with police
Nyitókép: GummyBone/Getty Images

KRESZ-módosítás: megtiltanák a fiatalok számára az éjszakai vezetést

Ezért a római parlament nagyon szigorú rendelkezéseket tervez, hogy elejét vegye a legtöbb fiatal halálát követelő közúti baleseteknek.

Ettore Rosato képviselő a kormány elé javaslatot terjesztett, mely megtiltaná a kezdő és a nagyon fiatal sofőröknek, hogy éjszaka utasokat szállítsanak - írja a autoszektor.hu

A KRESZ-módosítási indítvány szerint a 21 év alatti sofőröknek, valamint életkortól függetlenül mindenkinek a B kategóriás jogosítvány megszerzését követő első három évben éjféltől reggel 5 óráig tilos lenne egynél több utast szállítania.

E törvény megsértése esetén a járművezetőt 800-3200 euró pénzbírsággal, a vezetői engedély 6 hónaptól 1 évig terjedő felfüggesztésével és hat hónapnyi szabadságvesztéssel kellene büntetni! Ha a járművezető a szabályszegés mellett még közúti balesetet is okoz, a szankciókat meg kellene duplázni!

A képviselő meg is indokolta keménykezű törvénykezési szándékát. Azt mondja, nem lehet figyelmen kívül hagyni a statisztikák szerint

a balesetek többnyire a klubokban és diszkókban töltött éjszakák után történnek.

Rosato képviselő törvénytervezete azonban máris komoly vitákat váltott ki. Sokan úgy gondolják, ha egy autó csak egy utast vihet, akkor a gépjárművek száma éjszakánként drámai meg fog növekedni. Márpedig ha több lesz az autó az utakon, akkor balesetek is gyakrabban fognak bekövetkezni.

Címlapról ajánljuk

Az osztrákoknak elege lett a pontatlan magyar vasútból, drasztikusat léptek

Az ÖBB a vágányzár első két hetének tapasztalatai és többszöri figyelmeztetés után ma egyoldalúan bejelentette: jövő hétfőtől levágja a magyar vonatokat a nyugat-európai hálózatról és kettévágja Bécsben a Linz, Salzburg, München fele továbbmenő budapesti railjet vonatokat - írja Vitézy Dávid a közösségi oldalán.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.29. péntek, 18:00
Vinkó József
a Magyar Konyha főszerkesztője
Visszafogta magát az ingatlanpiac eddigi sztárja - Mi történhetett az elmúlt évben?

Visszafogta magát az ingatlanpiac eddigi sztárja - Mi történhetett az elmúlt évben?

Minden válságokkal, nehézségekkel, átalakulásokkal teli időszaknak megvannak a nyertesei. Így volt ez az elmúlt években a logisztikai és ipari ingatlanokkal Budapesten és környékén, amelyeket az ingatlanpiac sztárjaként tartottak számon, mindenki szeretett volna egy "raktárbuliban" valahogy részt venni. De vajon jelen vagy múlt időben kell beszélnünk ezen alpiac kiemelkedő teljesítményéről? Folytatódhat még a felívelés és a kiemelt figyelem? A vidéki ipari piac vajon megelőzi a budapestit? - ezekről a kérdésekről szólt a Property Investment Forum 2023 egyik délutáni beszélgetése.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×