eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Zöldek, Európai Zöld Párt,
Nyitókép: anand purohit/Getty Images

Az európai zöld pártcsalád tagja lett a Párbeszéd

Az Európai Zöld Párt 37. kongresszusán az európai zöld pártcsalád hivatalos tagjává választották a Párbeszéd - Zöldeket.

Szabó Rebeka, az ellenzéki párt országgyűlési képviselője kijelentette: a bécsi kongresszuson jelen lévő zöld politikusok egyetértettek abban, hogy Európában igazságos zöld átmenetre van szükség, hogy a fenntarthatóságot kell a középpontba helyezni, és hogy a klímaválság és az élővilág válságának árát nem a legszegényebbekkel kell megfizettetni.

"Fontos gondolatok hangzottak el az energiaválságról, hogy az európai zöldek békét szeretnének Európában, ezért is fontos, hogy a Párbeszéd - Zöldek ma tagja lett az európai zöld pártcsaládnak" - mondta Szabó Rebeka.

Tordai Bence országgyűlési képviselő arról beszélt, hogy annak az európai zöld pártnak lettek most a tagjai,

"amely 2019-ben története legsikeresebb EP-választásán volt túl,

amelynek köszönhetően az európai politika végre kellő súllyal kezdte el kezelni a zöld átmenet kérdését". Ennek köszönhető, hogy a klímaválságra Európa adja a legbátrabb választ az egész világon - tette hozzá.

Hangsúlyozta: a zöldek nemcsak a klímáért és a társadalmi igazságosságért küzdenek, hanem a demokráciáért, a szolidaritásért és a magyar jogállamért is. Tordai Bence megemlítette Rui Tavarest, Judith Sargentinit, Gwendoline Delbos-Corfieldet és Daniel Freundot, akik - mint mondta - "Jávor Benedekkel közösen dolgozva védték meg a magyar emberek jogait".

Kitért arra, hogy a Párbeszéd - Zöldek a jövő évi európai parlamenti választásra készülve választotta meg EP-listavezetőnek Jávor Benedeket, aki "már megmutatta, mit jelent a zöld átmenet". Tordai Bence köszönetet mondott eddigi munkájáért Karácsony Gergelynek és Szabó Tímeának is.

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×