eur:
393.75
usd:
373.6
bux:
55405.83
2023. szeptember 28. csütörtök Vencel
Nyitókép: Pexels.com

Átgördültek a szlovák határon a világszerte rettegett motorosbanda tagjai

Több ezer tag és klubvezető indult el a világ minden tájáról Pozsonyba, a Hell's Angels motorostalálkozóra, Szlovákiában először szerveznek ilyen nagyszabású összejövetelt.

A Pokol Angyalai (Hell's Angels) motorosklub tagjai minden évben egy nagyszabású találkozó keretében gyűlnek össze, rendre más-más fővárosban. Idén a választásuk Pozsonyra esett, és a közeli Somorján fognak tanyázni.

A helyi rendőrség, a polgármester, sőt még a pozsonyi amerikai nagykövetség is figyelmeztetett korábban a világ egyik legrettegettebb motoros bandájaként számon tartott Hell's Angels tagjainak érkezésére. Emiatt több rendőrt és katonát vezényeltek a határokra, csütörtökön délelőtt pedig már ellenőriztek is a jarovcei határátkelőn – írja a parameter.sk.

Az elmúlt nap folyamán a motorosklubhoz tartozó több kisebb csoport is megérkezett Somorjára békés körülmények közt. A rendőrség is megerősítette, hogy nem került sor rendbontásra. A hatóságok azonban továbbra is elővigyázatosságra intenek: „Aki jogellenes cselekményt észlel, azonnal értesítse a rendőrséget az ingyenesen hívható 158-as telefonszámon" – közölték.

A világ több mint ötven országában jelen lévő és sok ezer tagot számláló Hell's Angels gyökerei a negyvenes évek végi Egyesült Államokba nyúlnak vissza, szélesebb ismertségre csak a hatvanas években tett szert. A közvélekedés szerint bűnszervezet, a klub azonban állítja, hogy legfeljebb egyes tagjai tekinthetőek bűnözőknek, maga a szervezet a törvényeket betartva működik.

A bandát olyan bűnözői tevékenységekkel hozzák összefüggésbe, mint erőszakos bűncselekmények, illetve fegyver- és kábítószer-kereskedelemmel kapcsolatos bűncselekmények – írja a startitup.sk.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2023.09.28. csütörtök, 18:00
Áder János
volt köztársasági elnök, a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány kuratóriumi elnöke
Kijevbe látogatott a NATO-főtitkár, lassan halad az ellentámadás – Háborús híreink csütörtökön

Kijevbe látogatott a NATO-főtitkár, lassan halad az ellentámadás – Háborús híreink csütörtökön

Egy ukrán katonai szóvivő szerint mintegy 500 Wagner-zsoldos újra megjelent a kelet-ukrajnai fronton. Bahmut bevétele óta nem harcoltak wagneresek Ukrajnában. Egy másik ukrán tisztviselő arról számolt be, hogy Donyeck megyében új vasútvonalakat építenek az oroszok, hogy ezzel csökkentsék a Krími hídtól való logisztikai függőségüket. Oroszország újabb videót tett közzé az ukránok szerint felrobbantott Viktor Szokolov admirálisról. Ugyancsak videóval igyekeztek bizonyítani, hogy Ramzan Kadirov csecsen elnök rendben van: Vlagyimir Putyinnal találkozott a Kremlben. Váratlanul Kijevbe látogatott Jens Stoltenberg NATO-főtitkár, ahol Volodimir Zelenszkijjel is találkozott. Bár a főtitkár szerint az ukrán erők „fokozatosan teret nyernek” az orosz erőkkel szembeni ellentámadásban, továbbra is lassan halad az ukrán ellenoffenzíva.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×