eur:
390.47
usd:
364.17
bux:
68385.64
2024. április 30. kedd Katalin, Kitti
Nyitókép: Gary S Chapman/Getty Images

Földrengés volt Aradnál, Magyarországon is érezhető volt

4,9-es erősségűnek mérték.

Közepes, 4,9-es erősségű földrengés történt hétfőn este Románia nyugati részén, Arad megyében, a magyar határ közelében - írta a román Országos Földtani Intézetre (INFP) hivatkozva az Agerpres hírügynökség.

A földmozgás helyi idő szerint 20 óra 46 perckor következett be 15 kilométeres mélységben, Aradtól 24, Temesvártól 45, Békéscsabától 77 és Resicabányától 89 kilométeres távolságra.

Az Arad megyei Aradon hírportál szerint a földmozgás fészke Lippa körzetében, Ópálos (Paulis) település közelében volt. A földmozgást Kolozsvár térségében is érezni lehetett.

A hétfő esti romániai földrengés helyszínéhez legközelebb eső, 5,7-es erősségű földmozgás február 14-én történt az olténiai Gorj megyében, 6,3 kilométeres mélységben.

Az Országos Katasztrófavédelmi Felügyelőség (IGSU) közölte, hogy eddig nem érkezett bejelentés az 112-es sürgősségi hívószámon esetleges sérültekről, jelentős anyagi kárról. Az IGSU operatív csapatai hétfőn este helyszíni szemlét tartanak az érintett megyékben, hogy felmérjék a keletkezett kárt - írta a News.ro hírügynökség.

Földrengést Magyarországon, Békéscsabán is érzékelték - közölte a Földfizikai és Űrtudományi Kutatóintézet Kövesligethy Radó Szeizmológiai Obszervatórium.

Azt írták, hogy a 4,6-os magnitúdójú földrengés Arad közelében keletkezett.

Elképzelhető, hogy több, határ menti magyarországi településen is érezték a földrengést. Károkról nem érkezett bejelentés - közölte az obszervatórium.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.30. kedd, 18:00
Szánthó Miklós
az Alapjogokért Központ főigazgatója
Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Az egész világ baját megoldaná egy apró olajmonarchia, de ennek megkérik az árát

Számos konfliktus zajlik jelenleg a világban, amelynek egyelőre nem látszik a megoldása. A nyílt fegyveres összecsapások a világ nagy részének többnyire nem áll érdekében, ezért ilyenkor viszonylag hamar felbukkannak azok a szereplők, akik megpróbálnak közvetíteni a szemben álló felek között. A 21. században egyre gyakrabban merül fel a hasonló ügyeknél a Perzsa-öböl apró olajmonarchiája, Katar neve. Emögött pedig hosszas építkezés, de komoly stratégiai célok is felmerülnek. Elemzésünkben annak járunk utána, hogy pontosan mi motiválja Dohát a békés rendezések elősegítésében és mit nyerhet ezzel pontosan az ország.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×