eur:
389.28
usd:
361.63
bux:
67932.93
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Unsplash.com

Hadüzenettel felérő fenyegetést intéztek Vlagyimir Putyinhoz Oroszországon belül – videó

Több tízezer orosz partizán áll készen arra, hogy megkezdje a harcot a Putyin-kormány ellen, Oroszország területén belül – állítja egy videóban az Orosz Önkéntes Hadtest (RDK) vezetője.

Az RDK valószínűleg az a szervezet, amely néhány hónapja betört egy kisebb gyalogsági alakulattal Ukrajna területéről Brjanszk térségébe, majd kitűzték a zászlójukat és visszavonultak – írja a Portfolio. A szervezet Putyin-ellenes harcosokból áll, akik többnyire az ukrán haderő oldalán harcolnak a „különleges műveletben” résztvevő orosz katonák ellen.

Gyenis Kapusztyin RDK-vezér a Twitteren is megosztott videóban egy fegyverraktárból bejelentkezve úgy fogalmaz: minden kész ahhoz, hogy a tavaly megalakult orosz partizánbrigád Oroszországon belül is megkezdje a harcot „Putyin véres rezsimje ellen”.

„Eljön hamarosan a mi napunk. Készen állnak a támogatóink, és mi is. Figyeljétek a híreket!”

– üzente.

Ezután a kamera egy maroknyi fegyveresre vált, akik Kapusztyin szerint Oroszország területéről jelentkeznek be. A milíciák azt ígérik: „felelősségre vonják azokat a szemétládákat, akik tönkretették az országot” és megköszönik azt, hogy fegyvereket kaptak a „különleges műveletnek” köszönhetően.

Hozzáteszik:

több tízezren vannak, hamarosan sosem látott dolgok történnek majd Oroszországban.

A Portfolio megjegyzi, hogy a felvételen mindössze öt, hiányosan felszerelt személy látható, a „szóvivő” kezében egy modern AK-12-es gépkarabélyt figyelhető meg, de feltűnik náluk egy nagyon régi AKMSZ-gépkarabély és egy sörétes puska is.

Címlapról ajánljuk
Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Készül a német költségvetés, ami válságba lökheti a koalíciót

Május második napjáig adott határidőt a német pénzügyminiszter a minisztériumoknak a jövő évi költségvetés tervezetére vonatkozó kívánságaik előterjesztéséhez. A szabad demokrata Christian Lindner ugyanakkor már korábban utalt arra, hogy a fő "kívánságot" a szigorú megtakarítások jelentik. Ugyanakkor mindhárom koalíciós párt, a szociáldemokrata SPD, a Zöldek Pártja és a miniszter pártja, a liberális FDP is ragaszkodik ahhoz, hogy az általuk képviselt "vörös vonalakat" nem lehet átlépni.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×