eur:
390.43
usd:
358.95
bux:
72940.89
2024. július 19. péntek Emília
Földön fekvő férfi a nyugdíjreform ellen tüntetők és rohamrendőrök összecsapása közben Párizsban 2023. március 28-án. Emmanuel Macron francia elnök széles körű felháborodást váltott ki azzal, hogy parlamenti szavazás nélkül készül hatályba léptetni a nyugdíjkorhatár 62-ről 64 évre emelését előirányzó törvényt.
Nyitókép: Földön fekvő férfi a nyugdíjreform ellen tüntetők és rohamrendőrök összecsapása közben Párizsban 2023. március 28-án. MTI/EPA/Christophe Petit Tesson

A francia elnök távoli rokonának sem életbiztosítás lenni most

Felesége másodfokú unokaöccsét megtalálták a nyugdíjreform ellen tüntetők.

Támadás érte a francia elnök feleségének egyik rokonát hétfőn este a nyugdíjreform elleni tüntetések egyikén.

Brigitte Macron másodunokaöccse, akit egy úgynevezett csörömpölős tüntetés résztvevői ismertek fel és támadtak meg Amiens-ben, a fején, karján és lábán sérült meg, és kórházba kellett szállítani megfigyelésre.

Emmanuel Macron francia elnök éppen hétfőn este adott a TF1 kereskedelmi televíziónak interjút, amelyben a vitatott reformjáról is szót ejtett, mondván, hogy a tüntetések ellenére az "ország halad előre".

Ennek ellenére még mindig számosan tiltakoznak a nyugdíjkorhatár fokozatos felemelése ellen a jelenlegi 62-ről 64 évre.

A megtámadott 30 éves férfi, Jean-Baptiste Trogneux az ismert csokoládégyártó Trogneux-dinasztiából származik, ahogy Brigitte Macron is, és az észak-franciaországi Amiens városában vezeti a Trogneux-csokoládé egyik márkaboltját. A csokoládégyáros elleni támadással összefüggésben a rendőrség nyolc embert állított elő, akik kedd reggel még mindig hatósági őrizetben voltak.

A megtámadott férfi apja, Jean-Alexandre Trogneux a France Bleu Picardie regionális rádiónak nyilatkozva elmondta, hogy fiát megverték. Mint mondta, mióta Macront megválasztották elnöknek, az emberek tévesen azt hiszik, hogy a Trogneux-cég az övé.

"Nincs semmiféle pénzügyi kapcsolat a csokoládégyár és az elnöki pár között, ennek ellenére újra és újra pusztító gyűlölettel vagyunk kénytelenek szembesülni, több üzletünket is feldúlták már" - panaszolta Trogneux. "

"Senkinek sincs joga arra, hogy másokat megtámadjon annak ürügyén, hogy egy politikus családjának tagja" - tette hozzá.

Címlapról ajánljuk

Koi Tamás: a vállalati rendszergazdák legnagyobb rémálma vált valóra, hetekig tarthat a káosz

Egy informatikai hiba okoz tömeges leállásokat világszerte. Több országban repülőtereken, bankokban, kórházakban és a médiában is problémákat jelentettek. Egy kiberbiztonsági cég egyik frissítése okozta a hibát, a hatásai pedig napokig, sőt, akár hetekig is tarthatnak – mondta az InfoRádióban Koi Tamás, a HWSW informatikai szakportál újságírója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
A fél világot megrengette egy informatikai hiba: légitársaságok, bankok, tőzsdék működésében is zavarok vannak

A fél világot megrengette egy informatikai hiba: légitársaságok, bankok, tőzsdék működésében is zavarok vannak

Pénteken egy globális informatikai probléma több iparágban komoly fennakadásokat okozott, több légitársaság leállította járatait, de amelyek nem, ott is késések, fennakadások jelentkeztek, egyes műsorszolgáltatók leálltak, a banki szolgáltatásoktól az egészségügyig világszerte rendszerproblémák léptek fel, az informatikai hiba a ferihegyi repülőtér működését is érinti. A Crowdstrike kiberbiztonsági cég Falcon Sensor nevű szoftvere a Microsoft Windows összeomlását okozza, a problémát délutánra elhárították, de a negatív hatások még tartanak. Ez lehet a világ valaha volt legnagyobb hatású informatikai kiesése.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×