eur:
390.68
usd:
368.93
bux:
55356.93
2023. szeptember 25. hétfő Eufrozina, Kende
Police light on a car of the german police
Nyitókép: fhm/Getty Images

Lekapcsolták Európa legnagyobb drogkartelljének vezetőit

Legalább hét tonna kokain illegális kereskedelmében vett részt az a tizenhárom férfi – az úgynevezett balkáni kartell tagjai –, akit csütörtökön fogott el a szerbiai rendőrség az ország több városában végrehajtott, az Európai Rendőrségi Hivatallal (Europol) összehangolt akciójában – közölte Ninoslav Cmolic, a szerbiai bűnügyi rendőrség vezetője Belgrádban.

A tájékoztatás szerint Európa legnagyobb drogkartelljének vezetőit fogták el Belgrádban, Szabadkán és Nagybecskereken. A húsztagú banda többi tagja már börtönbüntetését tölti más európai országokban.

A bűnügyi rendőrség vezetője közölte: a kábítószert 2020-ban foglalták le Európa több országában, ahová Dél-Amerikából Afrikán keresztül érkezett a kokain.

Ninoslav Cmolic arra is rámutatott, hogy a balkáni kartell más kartellektől függetlenül működött, a csütörtöki akcióval voltaképpen az egész bűnbandát felszámolták, azt viszont még vizsgálják, hogy mely más csoportokkal állt kapcsolatban.

Címlapról ajánljuk
Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Trump lehetősége? Nyugalomba vonul a befolyásos és nőfaló médiacézár

Egy korszak ér véget a média világában a világ egyik legbefolyásosabb médiacézárja, Rupert Murdoch távozásával, ami új ajtót nyithat meg Donald Trump előtt. A jobboldali beállítottságú, ausztrál származású Murdochot a baloldalon sokan mefisztói figurának tartották. A Fox News és a News Corporation tulajdonosaként ugyanis példátlan befolyása volt a fontosabb angol nyelvű országok politikájára.

Orbán Viktor: ha így marad, beavatkozunk az üzemanyagárakba

A miniszterelnök napirend előtti felszólalásával kezdődött a parlamenti ősz. Szónoklatára az ellenzéki képviselők reagálnak, majd Orbán Viktort megilleti a viszonválasz joga. Tartson velünk az ősz első szócsatáján.
VIDEÓ
Háromszor is visszarántották a forintot a hétfői esésből

Háromszor is visszarántották a forintot a hétfői esésből

Borongós volt a hangulat hétfőn a nemzetközi pénz- és tőkepiacokon részben a nehézségeket jelző német Ifo-index miatt, amire az euró tovább süllyedt, majd délután az EKB-elnök szavaira újabb ütést kapott az euró és féléves mélypontra bukott a dollárral szemben. Idehaza a forint folytatta a vesszőfutását, amelyet a költségvetési deficit megemelése és az EU-pénzek folyósítása körüli piaci aggodalmak táplálnak, és az euró napközben háromszor is 392-ig ugrott, majd rendre visszapattant. A dollár lendülete miatt vele szemben féléves mélypontra bukott a forint 370-es árfolyamszint mellett.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2023. szeptember 25. 21:40
×
×
×
×