eur:
389.53
usd:
361.86
bux:
68002.24
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Nyitókép: Pexels

Saját drónját lőtte le Kijev fölött Ukrajna

Állítóéag elvesztették fölötte az irányítást.

15-20 percen át próbálták csütörtök este az elszabadult drónt lelőni az elnök irodájának közelében: Andrij Jermak kabinetfőnök eredetileg azt mondta róla, ellenséges eszköz volt, de a légierő később arról számolt be, saját drónjukat voltak kénytelenek megsemmisíteni - írja a BBC.

Közleményük szerint a Bayraktar TB2 UAV pilóta nélküli légi jármű fölött helyi idő szerint este 8 óra körül elvesztették az irányítást Kijev térségében. Ekkor hoztak döntést a lelövéséről.

Azt írják, hogy senki sem sérült meg. A közlemény hozzáteszi, az eset sajnálatos, de a technológiával ilyesmi előfordulhat. A hiba okát még vizsgálják.

A drón lelövéséről és az azt megelőző próbálkozásokról készült videók a közösségi médiában is terjedtek, éljenzés hallatszott ezeken, amikor a drónt végül sikerült kilőni. Szerhij Popko, a városi katonai közigazgatás vezetője elmondta, hogy a városközponttól nyugatra fekvő Szolomjanszkij kerületben lévő épületben, ahol a drónt lezuhant, sikerült megfékezni a tüzet.

Oroszország szerdán azzal vádolta meg Ukrajnát, hogy állítólag dróntámadást hajtott végre a Kreml ellen, amelynek célja Vlagyimir Putyin elnök meggyilkolása volt, aki akkor nem tartózkodott az épületben. Dmitrij Peszkov ezt később azzal egészítette ki, hogy egyértelműen az amerikaiak állnak az eset mögött, amit ők tagadnak. Kijev tagadja, hogy köze lett volna a támadáshoz a Kreml ellen.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×