eur:
386.8
usd:
355.82
bux:
68854.65
2024. május 16. csütörtök Botond, Mózes
Kijev, 2022. október 17.Drón repül Kijev felett 2022. október 17-én. A Kijevet és más ukrán városokat ért orosz dróntámadásokban legkevesebb három ember vesztette életét.
Nyitókép: MTI/AP/Efrem Lukackij

Újabb orosz dróncsapás érte Kijevet

Több detonáció hallatszott Kijevben csütörtök este, a főváros központja felett drónok jelentek meg.

Andrij Jermak, az ukrán elnöki hivatal vezetője arról tájékoztatott, hogy egy drónt lelőttek.

A főváros katonai vezetése közölte, hogy akcióba lépett a légvédelem. Szerhij Popko, a kijevi városi katonai adminisztráció vezetője is megerősítette egy drónt lelövését.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester robbanásokról és tűzről számolt be a főváros Szolomjanszki kerületéből, és elővigyázatosságra intett az esetlegesen lehulló drónroncsok miatt.

A polgármester tájékoztatása szerint a Szolomjanszki kerület egyik négyszintes lakóházában tűz keletkezett. Hozzátette, hogy eddig senki nem kért orvosi ellátást. A polgármester később Telegram csatornáján közölte, hogy a Pecseszki kerületben is észleltek kisebb tüzet, innen sem érkeztek hírek sebesülésről.

A helyi hatóságok a támadás miatt légiriadót rendeltek el a főváros és Kijev megye területére, amelyet egy óra után lefújtak.

(Címképünk illusztráció)

Címlapról ajánljuk

Hankó Balázs az Arénában: roppant veszélyes az új uniós felsőoktatási javaslat

Az Európai Bizottság továbbra sem válaszol a magyar kormány novemberi levélére – mondta a június végén lejáró Erasmus-megállapodás jövője kapcsán Hankó Balázs az InfoRádió Aréna című műsorában. A Kulturális és Innovációs Minisztérium felsőoktatásért, innovációért, szakképzésért és felnőttképzésért felelős államtitkára beszélt a Pannónia Ösztöndíjprogramról, a felsőoktatási bérek rendezéséről és a felvételizők számának alakulásáról is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.17. péntek, 18:00
Sándor Ildikó
néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoport vezetője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×