eur:
390.78
usd:
358.98
bux:
72940.89
2024. július 21. vasárnap Dániel, Daniella
Dárdai Pál, a Hertha BSC vezetőedzője csapatának a Borussia Dortmund elleni, a német első osztályú labdarúgó-bajnokságban játszott mérkőzése előtt Dortmundban 2021. március 13-án.
Nyitókép: MTI/EPA pool/Friedemann Vogel

Kiderült, mennyi pénzt kap Dárdai Pál, ha benntartja a Herthát

Akár egymillió eurót is megérhet a sikeres mentőakció, és még így is spórol a berlini klub a magyar szakvezetőn.

Ötszázezer eurót kap Dárdai Pál, amiért rendkívüli válsághelyzetben vállalta a Hertha BSC megmentését a kieséstől – írja a Bild. A német lap értesülése szerint a bennmaradás esetén extra bónuszról is szó van, amely szintén hatszámjegyű lehet.

Dárdai korábban nem csak játékosként bizonyított a Herthánál, 286 mérkőzéssel klubrekordernek számít. Edzőként a Bundesliga első osztályában a csapatot eddig már kétszer, 2015 februárja és 2019 nyara, majd 2021 januárja és novembere között irányította, mindkét alkalommal megmentve a kieséstől.

A tekintélyes sportmagazin, a Kicker ugyanakkor arról írt, hogy a mostani eddigi legnehezebb vállalkozása lesz.

A Bild szerint a 47 éves Dárdai a berliniek utolsó kártyája a kiesés elkerüléséért vívott csatában, igaz, a klubnak pénze sem lett volna látványos edzőváltásra, de Sandro Schwarz teljes kudarcot vallott, a csapat a Schalke elleni kiesési rangadó elvesztése után az utolsó helyre csúszott vissza.

A sokszoros magyar válogatott labdarúgó és a nemzeti tizenegy korábbi trénere jól tudja, hogy a Hertha BSC-nél hogyan mennek a dolgok, és ez jó hír – fogalmazott a Bild. Ugyanakkor az újság jó hírnek nevezte azt is, hogy az anyagilag szorult helyzetben lévő, nagy hagyományokkal rendelkező berlini klub költségei – épp az edzőcserének köszönhetően – kezelhetők. A menesztett Sandro Schwarz fizetésének egy része – nagyjából egymillió euró – ugyanis megtakarítható, mert a szerződése 2024. június 30-ig szólt, míg

Dárdainak félmillió eurót kell fizetni a hátralévő hat, az esetleges osztályozóval együtt nyolc mérkőzésre.

A Bild ugyanakkor összehasonlította Dárdainak járó összeget a klub tavalyi megmentője, Felix Magath akkori fizetségével. A Hamburg egykori kiválósága és többszörös válogatott tavaly kilenc mérkőzésen irányította a Herthát, sikeresen elkerülve a kiesést. Magath mindezért 500 ezer euró fizetést és másfél milliós bónuszt, azaz összesen kétmillió eurót kapott.

Dárdai ugyanakkor az esetleges bónusszal együtt legfeljebb egymillió euróba kerül a Herthának, azaz feleannyit kap a klub remélt megmentéséért, mint Magath.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.22. hétfő, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×