eur:
390.27
usd:
359.54
bux:
73622.19
2024. július 24. szerda Kincső, Kinga
2021. május 12-én készült kép Dárdai Pálról, a Hertha BSC vezetőedzőjéről a Schalke 04 elleni bajnoki labdarúgó-mérkőzésen Gelsenkirchenben. 2023. április 16-án a Hertha BSC bejelentette, hogy azonnali hatállyal szerződést bontott Sandro Schwarz vezetőedzővel, akinek a helyét a szezon végéig Dárdai Pál veszi át.
Nyitókép: MTI/AP/Pool/Martin Meissner

Élete legnehezebb mentőakciójára vállalkozott Dárdai Pál

Sokkal rosszabb pozícióban, sokkal gyengébb kerettel vághat neki a magyar szakember a Hertha Bundesligában tartásának. Hat mérkőzése maradt bizonyítani. A berlini klub hétfőn mutatta be a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányát, miután vasárnap szerződést bontott Sandro Schwarz-cal.

Rendkívül népszerű Berlinben Dárdai Pál. Most szinte minden Hertha-rajongó a nagy múlttal rendelkező, patinás klub megmenését várja tőle. Játékosként 286 mérkőzéssel klubrekorder, de edzőként is a Bundesliga első osztályában a csapatot eddig már kétszer, 2015 februárja és 2019 nyara, majd 2021 januárja és novembere között irányította. A tekintélyes sportmagazin, a Kicker szerint azonban a mostani az eddigi legnehezebb vállalkozása lesz.

Abban senki nem kételkedik, hogy Dárdai Pál elkötelezettsége, a Hertha iránt érzett szeretete önmagában szinte félsikerrel éhetne fel. Erre utal, hogy a korábbi sokszoros magyar válogatott labdarúgó a klub rendkvül nehéz helyszete ellenére egy csapásra vállalta az újbóli irányítást.

"Mindent meg fogok tenni a csapattal együtt, hogy bennmaradjunk a Bundesligában. Nem lesz könnyű, de nagyon várom" – idézte a klub honlapja Dárdait, akinek hat – adott esetben nyolc – mérkőzés áll rendelkezésre ahhoz, hogy minden nehézség ellenére

A Hertha BSC pénzügyileg is sürgős szanálásra szorul.

De legalább ilyen szanálást sürget a csapat katasztrofális teljesítménye, amit az eddigi sereghajtótól, a Schalke 04-től elszenvedett csúfos vereség mindennél jobban bizonyít.

Hogy mi vár Dárdaira? A Kicker szerint az együttesből mindenekelőtt az önbizalom hiáyzik, ezzel párhuzamosan pedig a temperamentum és mindenekelőtt a "minőség".

Kay Bernstein elnök, Thomas Herrich ügyvezető igazgató és Benjamin Weber sportigazgató most Dárdaiban reménykedik. Bíznak abban, hogy nála jobban kevesen ismerik a klubot, szinte minden fűszálat a pályán. Korábbi "ellenlábasai" a vezetői székekben – így Michael Pretz és Ferdi Bobic – már nincsenek a klubnál.

Az egyenességéről és makacsságáról is híres Dárdai – mint a Kicker írja – mindkettőjükkel összeveszett.

A magyar tréner, aki 2015-ben Jos Luhukay, 2021-ben pedig Bruno Labbadia utódaként mentette meg a Herthát, ezúttal harmadik küldetését kezdi meg. A mostani 18. hely, a hátralévő mindössze hat mérkőzés, továbbá az önbizalmukat szintte teljesen elvesztő játékosok hada kivétel nélkül azt valószínűsítik, hogy

a mostani Dárdai eddigi legnehezebb feladata lesz.

A lap ezzel kapcsolatban utalt arra is, hogy a játékoskeret is jelentős erősítésre szorul, amit ugyanakkor akadályoz a takarékossági kényszer.

A menesztett Sandro Schwarz utódaként a magyar trénernek ilyen körülmények között kellene megakadályoznia a kiesést.

Címlapról ajánljuk
Ötgólos győzelemmel indította a Ferencváros a nemzetközi kupaszezonját

Ötgólos győzelemmel indította a Ferencváros a nemzetközi kupaszezonját

A Ferencváros 5-0-s győzelmet aratott a labdarúgó Bajnokok Ligája 2024–2025-ös selejtezőjének második fordulójában a walesi The New Saints ellen. A visszavágót jövő kedden rendezik, de nagy biztonsággal már kijelenthető: a Fradi ezzel a sikerrel elérte, hogy ősszel valamelyik kupasorozat főtábláján biztosan szerepeljen.

A kőolajtranzit-tilalom miatt akár fel is függeszthetik Ukrajna uniós társulási szerződését

Magyarország és Szlovákia először egy konzultációs eljárás, utána pedig egy választott bíróság döntésében bízhat, ha ismét Ukrajnán keresztül akar kapni orosz kőolajat – mondta az InfoRádióban Tóth Norbert nemzetközi jogász.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.07.24. szerda, 18:00
Perlusz László
a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége főtitkára
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×