eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
2021. május 12-én készült kép Dárdai Pálról, a Hertha BSC vezetőedzőjéről a Schalke 04 elleni bajnoki labdarúgó-mérkőzésen Gelsenkirchenben. 2023. április 16-án a Hertha BSC bejelentette, hogy azonnali hatállyal szerződést bontott Sandro Schwarz vezetőedzővel, akinek a helyét a szezon végéig Dárdai Pál veszi át.
Nyitókép: MTI/AP/Pool/Martin Meissner

Élete legnehezebb mentőakciójára vállalkozott Dárdai Pál

Sokkal rosszabb pozícióban, sokkal gyengébb kerettel vághat neki a magyar szakember a Hertha Bundesligában tartásának. Hat mérkőzése maradt bizonyítani. A berlini klub hétfőn mutatta be a magyar válogatott korábbi szövetségi kapitányát, miután vasárnap szerződést bontott Sandro Schwarz-cal.

Rendkívül népszerű Berlinben Dárdai Pál. Most szinte minden Hertha-rajongó a nagy múlttal rendelkező, patinás klub megmenését várja tőle. Játékosként 286 mérkőzéssel klubrekorder, de edzőként is a Bundesliga első osztályában a csapatot eddig már kétszer, 2015 februárja és 2019 nyara, majd 2021 januárja és novembere között irányította. A tekintélyes sportmagazin, a Kicker szerint azonban a mostani az eddigi legnehezebb vállalkozása lesz.

Abban senki nem kételkedik, hogy Dárdai Pál elkötelezettsége, a Hertha iránt érzett szeretete önmagában szinte félsikerrel éhetne fel. Erre utal, hogy a korábbi sokszoros magyar válogatott labdarúgó a klub rendkvül nehéz helyszete ellenére egy csapásra vállalta az újbóli irányítást.

"Mindent meg fogok tenni a csapattal együtt, hogy bennmaradjunk a Bundesligában. Nem lesz könnyű, de nagyon várom" – idézte a klub honlapja Dárdait, akinek hat – adott esetben nyolc – mérkőzés áll rendelkezésre ahhoz, hogy minden nehézség ellenére

A Hertha BSC pénzügyileg is sürgős szanálásra szorul.

De legalább ilyen szanálást sürget a csapat katasztrofális teljesítménye, amit az eddigi sereghajtótól, a Schalke 04-től elszenvedett csúfos vereség mindennél jobban bizonyít.

Hogy mi vár Dárdaira? A Kicker szerint az együttesből mindenekelőtt az önbizalom hiáyzik, ezzel párhuzamosan pedig a temperamentum és mindenekelőtt a "minőség".

Kay Bernstein elnök, Thomas Herrich ügyvezető igazgató és Benjamin Weber sportigazgató most Dárdaiban reménykedik. Bíznak abban, hogy nála jobban kevesen ismerik a klubot, szinte minden fűszálat a pályán. Korábbi "ellenlábasai" a vezetői székekben – így Michael Pretz és Ferdi Bobic – már nincsenek a klubnál.

Az egyenességéről és makacsságáról is híres Dárdai – mint a Kicker írja – mindkettőjükkel összeveszett.

A magyar tréner, aki 2015-ben Jos Luhukay, 2021-ben pedig Bruno Labbadia utódaként mentette meg a Herthát, ezúttal harmadik küldetését kezdi meg. A mostani 18. hely, a hátralévő mindössze hat mérkőzés, továbbá az önbizalmukat szintte teljesen elvesztő játékosok hada kivétel nélkül azt valószínűsítik, hogy

a mostani Dárdai eddigi legnehezebb feladata lesz.

A lap ezzel kapcsolatban utalt arra is, hogy a játékoskeret is jelentős erősítésre szorul, amit ugyanakkor akadályoz a takarékossági kényszer.

A menesztett Sandro Schwarz utódaként a magyar trénernek ilyen körülmények között kellene megakadályoznia a kiesést.

Címlapról ajánljuk
Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

Polgár Csaba: a megelőzés, a szűrések és a daganatellenes oltások is nagyon fontosak

A koronavírus-járvány utóhatásaként sokkal kevesebben járnak szűrővizsgálatokra, mint a pandémia előtt, ezért átfogó kampányra lenne szükség, hiszen a népbetegségek megelőzhetők - mondta az InfoRádióban az Országos Onkológiai Intézet főigazgatója. Polgár Csaba professzor kardiológus és gyermekgyógyász kollégáival együtt több vidéki fórumon tart előadást erről.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×