eur:
389.63
usd:
362.02
bux:
0
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
Nyitókép: Pexels.com

Kockadobással döntöttek a polgármesteri szék sorsáról

Rob Zoschke és Nate Bell egyaránt 256–256 voksot kaptak a Wisconsin állambeli Sister Bay-i választáson, valahogy pedig dönteni kellett, hogy ki legyen az új városvezető.

Dobókockával döntötték el egy wisconsini faluban, hogy ki legyen a polgármester – írja a Hvg.hu a BBC-re hivatkozva. Sister Bay faluban két jelölt indult, azonban Rob Zoschke és Nate Bell ugyanúgy 256–256 szavazatot kapott, a helyi jegyző pedig úgy döntött, hogy dobókockával fogják eldönteni, melyikük lesz a polgármester. Nate Bellnek lett szerencséje, így ő válthatja a polgármesteri székben az évek óta regnáló Rob Zoscke-t.

Mint olvasható, a kockadobásnál egyik jelölt sem tudott személyesen jelen lenni, Zoschke azonban Zoomon keresztül figyelte a sorsolást. Miután az aktuális polgármester veszített, a faluból a BBC szerint többen megkeresték, hogy elmondják, mennyire sajnálják, ami történt. Egyikük saját lányát hibáztatja Zoschke vesztéért, aki nem tudott elmenni választani. Nate Bell úgy döntött, hogy a kockákat viszont emlékbe elteszi magának.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×