eur:
389.26
usd:
362.99
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Orosz rakétacsapásban megsemmisült autó egy rommá vált épület előtt a kelet-ukrajnai Donyecki területen fekvő Szlovjanszkban 2023. március 27-én. A támadásban két helyi lakos vesztette életét és legalább 29-en megsérültek.
Nyitókép: MTI/EPA/Maria Senovilla

Sorozatvető-támadás érte Donyeck belvárosát

Egy civil lakos - egy idős nő - életét vesztette, további 16 pedig megsebesült, amikor sorozatvető-támadás érte Donyeck belvárosát - jelentette ki Igor Kimakovszkij, az Ukrajnától elcsatolt donyecki régió megbízott vezetőjének tanácsadója pénteken a Moszkva 24 televíziónak nyilatkozva.

A támadás a fedett vásárcsarnok környékét érte.

Előző nap kilenc civil vesztette életét, hét pedig megsebesült, amikor amerikai HIMARS sorozatvetők srapneltöltetű rakétái robbantak fel egy donyecki járműtelep felett.

Igor Konasenkov altábornagy, az orosz védelmi minisztérium szóvivője a pénteki hadijelentést ismertetve mintegy 375 főben nevezte meg az ukrán fegyveres erők egy nap alatt elszenvedett emberveszteségét. Mint mondta, közülük mintegy 260 katona a Donyeck körzetében vívott harcokban esett el.

A tábornok a megsemmisített ukrán haditechnikai eszközök és katonai objektumok között nevezett meg egyebek között három harckocsit, egy vezetésipontot és két lőszerraktárt.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×