eur:
393
usd:
366.3
bux:
66129.26
2024. április 26. péntek Ervin
Ukrán önjáró tüzérségi jármű tüzet nyit a donyecki régióban lévő Bahmut település közelében húzódó frontvonalon 2023. március 5-én. Bahmutot az ukrán védelmi erők tartják ellenőrzésük alatt, míg az orosz egységek erőiket a környező települések irányában történő támadó műveletek végrehajtására összpontosítják.
Nyitókép: MTI/AP/Libkos

Bahmut a végnapjait élheti a NATO és a Wagner csoport szerint is

Az orosz zsoldosok a város keleti részén nyomulnak előre. Jens Stoltenberg szerint nagy erőket vonultatnak fel a támadók, mennyiséggel pótolják a hiányzó minőséget.

Az orosz erők teljesen ellenőrzésük alá vonták Artemivszk (Bahmut) város keleti részét - közölte Jevgenyij Prigozsin, a Wagner zsoldoscsoport alapítója szerdán a Telegramon.

"A Wagner katonai magánvállalat egységei elfoglalták Bahmut egész keleti részét. A Bahmutka folyótól keletre minden teljes mértékben a Wagner katonai magánvállalat ellenőrzése alatt áll" - mondta Prigozsin a sajtószolgálata által kiadott közlemény szerint.

Artemivszk fontos közlekedési csomópont a Donyec-medencében harcoló ukrán csapatok ellátásában. Gyenyisz Pusilin, az Ukrajnától elcsatolt donyecki régió megbízott vezetője február 16-án jelentette be, hogy az orosz erők elfoglalták az összes jelentősebb magaslatot a város körül.

Mindeközben Jens Stoltenberg NATO-főtitkár arról beszélt, hogy

Bahmut a következő napokban eleshet.

Közölte: Oroszország katonákkal és katonai erővel nyomul előre, a hiányzó minőséget mennyiséggel igyekszenek pótolni. Habár így nagyok a veszteségeik, meglehet, hogy a város néhány napon belül elesik - tudósított a The Guardian Stockholmból, az uniós védelmi miniszterek találkozójáról.

Stoltenberg hangsúlyozta ugyanakkor, hogy Bahmut elvesztése nem lesz fordulópont a háborúban, csupán jelzi, nem szabad alábecsülni Oroszországot.

(A nyitóképen: Ukrán önjáró tüzérségi jármű tüzet nyit a donyecki régióban lévő Bahmut település közelében húzódó frontvonalon 2023. március 5-én. Bahmutot az ukrán védelmi erők tartják ellenőrzésük alatt, míg az orosz egységek erőiket a környező települések irányában történő támadó műveletek végrehajtására összpontosítják.)

Címlapról ajánljuk
Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Egy mandátumot szerezhet az EP-választáson a Magyar Szövetség

Ha áprilisban tartották volna az európai parlamenti választást Szlovákiában, akkor azt az ellenzéki Progresszív Szlovákia nyerte volna a szavazatok 27 százalékával. A hármas kormánykoalíció két pártja, a Smer és a Hlas 15, ill. 14 százalékot ért volna el – derült ki a legfrissebb közvéleménykutatás eredményeiből. A felmérés szerint a Magyar Szövetségnek is sikerülne egy képviselőt kijuttatnia Brüsszelbe.

Bóka János az Arénában: igazodás vagy újraegyesítés, ez az unió nagy kérdése

Mi az Európai Uniót egy szerződéses alapokon nyugvó szabályrendszerre épülő együttműködésnek tekintjük, ebbe az állandó közös hitelfelvétel, a közös eladósodás, a fiskális föderalizmus nem fér bele – mondta Bóka János az InfoRádió Aréna című műsorában. Az európai uniós ügyekért felelős miniszter beszélt az EP-választás tétéjéről, az unió jövőjéről és az EU-tagság húszéves mérlegéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×