eur:
389.2
usd:
362.48
bux:
68123.99
2024. május 3. péntek Irma, Tímea
Vlagyimir Putyin orosz elnök az orosz védelmi minisztérium kibővített vezetői kollégiumának tanácskozásán a moszkvai minisztériumban 2022. december 21-én, az ukrajnai háború alatt.
Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Szergej Fagyejcsev

Meghalt Vlagyimir Putyin korábbi bizalmasa

Gleb Pavlovszkij 71 éves korában kórházban vesztette életét, állítólag súlyos beteg volt.

A The Moscow Times a alapján a szeretlekmagyarorszag.hu ír arról, hogy a volt tanácsadó 10 napja sztrókot kapott és ebből nem tudott felépülni.

A portál felidézi, hogy Gleb Pavlovszkij Vlagyimir Putyin uralmának első évtizedében befolyásos ember volt. 1996-tól dolgozott az elnök tanácsadójaként, és ő volt a “sajtómágus” is, aki a médiában mindig igyekezett kedvező színben feltüntetni Putyint és a kormányt, hogy ezzel is befolyásolja az embereket. A 2000-es évek közepén hetente szerepelt az állami televízióban e célból.

2011-ben küldték el, mert állítólag támogatta Dmitrij Medvegyev akkori elnök újraválasztását Putyinnal szemben. Ettől kezdve aztán rendszeresen élesen kritizálta a Kremlt és a mostani elnököt is.

Az orosz-ukrán háború kapcsán azt nyilatkozta, hogy az orosz elnök hozzászokott ahhoz, hogy szerencsés, és kezdi azt hinni, hogy a sors mindig az ő oldalán áll.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.03. péntek, 18:00
Bakondi György
a miniszterelnök belbiztonsági főtanácsadója, a Stratégiai Tanácsadó Testület tagja
Szép pluszban zárt Amerika

Szép pluszban zárt Amerika

Vegyes mozgásokat láttunk ma a nemzetközi részvénypiacokon, Európában a befektetők a Fed tegnapi üzeneteit emésztették, miközben tovább dübörgött a gyorsjelentési szezon is, például Európa legnagyobb cége, a gyógyszergyártó Novo Nordisk, valamint a Shell is ma jelentett - mindkét cég megverte az elemzői profitvárakozásokat. A vezető amerikai indexek egy százalék körüli pluszban fejezték be a napot. Ezzel a mai napi izgalmaknak még nincs vége, hiszen az amerikai zárás után jelent majd az Apple is, amely jelenleg a világ második legértékesebb cége a Microsoft után.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×