eur:
389.67
usd:
362.01
bux:
68002.24
2024. május 6. hétfő Frida, Ivett
A luhanszki régió katonai adminisztrációja által közreadott kép a pusztítás nyomairól a Donyec-medencei Liszicsanszkban 2022. július 3-án. Ukrán hivatalos források szerint az orosz hadsereg megvetette a lábát Liszicsanszk városában.
Nyitókép: MTI/AP/Luhanszki régió katonai adminisztrációja

"Célegyenesben" az oroszok? Áttörhették Luhanszk védvonalát

Moszkva már bejelentette ezt, Kijev annyit közölt, "nehéz a helyzet".

A Híradó.hu a Sky Newsra hivatkozva azt írja, hogy moszkvai védelmi minisztériumi közlés szerint az orosz hadsereg áttörte a luhanszki ukrán védelmet a terület egy részén.

"Még az ellenség jobban megerősített második védelmi vonala sem tudta feltartóztatni az orosz hadsereg áttörését" – áll a minisztérium közleményében.

forrás: Sky News
forrás: Sky News. Piros sávozással az oroszok által kontrollált területek láthatók, sárgával az ukrán erők által visszafoglalt területek.

Részleteket, a terület pontos megjelölését azonban nem közölték az oroszok - azt igen, hogy az ukrán védők 3 kilométeres mélységbe vonultak vissza -, de annak fényében "diadaljelentésnek" számít a közlés, hogy Vlagyimir Putyin korábbi kijelentéséből következően az egyik részfeladatukat hamarosan megoldják a katonák, az orosz elnök ugyanis csak akkor hajlandó bármiféle tárgyalásokra, ha az elsőként megtámadott Donyeck és Luhanszk orosz kézre kerül. Ismert: Luhanszknak már csaknem az egésze, de Donyecknak is mintegy fele az orosz hadsereg felügyelete alatt áll, beleértve a régiók fővárosát is.

A beszámolók szerint Ukrajna hivatalosan "nehéz helyzetet" jelentett a keleti régióból, az oroszok folyamatos ágyúzása tehát ténynek számít.

Címlapról ajánljuk
Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

Útlevélgyűjtésbe kezdtek az amerikai milliomosok – meg is van az okuk rá

A pénzes amerikai családok egyre gyakrabban folyamodnak második állampolgárságért vagy állandó lakhatási engedélyért külföldön. Az igazán tehetősek valóságos „útlevél-portfóliókat” gyűjtenek – egy ügyvédi iroda szerint minderre a potenciális kockázatok késztetik őket. De melyek ezek?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.06. hétfő, 18:00
Salát Gergely
a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Magyar Külügyi Intézet munkatársa
Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Nagyon fontos területet veszíthetnek az ukránok, kiszivárgott Trump súlyos terve - Ukrajnai háborús híreink vasárnap

Szombaton kiderült, hogy Donald Trump újbóli megválasztása esetén a NATO-tagállamokat arra kényszerítené, hogy védelmi kiadásaikat a GDP 3 százalékára emeljék, reagálva ezzel az Oroszország és Kína jelentette fenyegetésekre, miközben az Ukrajnának nyújtott támogatást nem számítaná bele ebbe a keretbe. Eközben a G7 országok vezetői tárgyalásokat folytatnak egy olyan javaslatról, amelynek értelmében Ukrajnának 50 milliárd dollár értékű segélyt nyújtanak, amit az Európában befagyasztott orosz vagyonból származó nyereségből finanszíroznának. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×