eur:
386.98
usd:
356.05
bux:
68088.24
2024. május 18. szombat Alexandra, Erik
Az ukrajnai oroszbarát szakadár Donyecki Népköztársaság milíciájának tagja egy 152 mm-es 2A36 Giatsint-B tarackágyúval lő a Donyecki területen fekvő Avdijivka környékén 2022. november 22-én, az Ukrajna elleni orosz háború alatt.
Nyitókép: MTI/EPA/Alessandro Guerra

Az ukránok szerint főleg nyugati alkatrészekből állnak az oroszok legjobb fegyverei

Az ukrán vezérkar arról számolt be, hogy az orosz precíziós fegyverek legfontosabb elemei külföldön készülnek.

Az orosz precíziós tüzérségi fegyverek szinte teljes egészében nyugati elektronikus alkatrészekre támaszkodnak – írja a portfolio.hu az ukrán vezérkar Facebook-oldalára hivatkozva.

Az ukrán katonai vezérkar sajtótájékoztatót tartott, mely során az orosz precíziós tüzérségi rendszerek, rakétarendszerek egyes alkatrészeit mutatják be. Ismertetőjük szerint a legtöbb precíziós fegyver nagy mértékben támaszkodik külföldi alkatrészekre, de van olyan fegyverrendszer is, amelynél az ukránok szerint „csak a burkolat.

Az ukrán vezérkar ismertetője szerint szerint a precíziós tüzérségi fegyverek lelkét adó navigációs és tűzvezető rendszerek elektronikus komponenseit szinte teljes egészében külföldi országokban gyártják: elsősorban az Egyesült Államokban, Dél-Koreában és Svájcban.

Ukrajna ebből azt olvassa ki: szerintük az Oroszországra kiszabott szankciók működnek,

mivel ennek híján még halálosabb fegyvereket tudtak volna gyártani az oroszok. Ugyanakkor úgy gondolják, szükséges az összes kiskaput bezárni az

Címlapról ajánljuk

Tényleg megvan a válasz az ősi piramisok titkára?

A Nílus egy mára teljesen eltűnt, ősi mellékága mentén épültek fel az ókori egyiptomi piramisok, köztük a híres gízai piramis, több mint négyezer éve - állapította meg a piramisok építésének rejtélyét kutató amerikai kutatócsoport.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.21. kedd, 18:00
Rigó Csaba Balázs
a Gazdasági Versenyhivatal elnöke
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×