eur:
392.9
usd:
366.56
bux:
66540.3
2024. április 25. csütörtök Márk
Tűz ég egy orosz rakéta becsapódása nyomán keletkezett kráterben Kijevben 2022. december 31-én.MTI/AP/Roman Hricina
Nyitókép: MTI/AP/Roman Hricina

Még a légiriadó sem szólalt meg - robbanások sorozata Kijevben

Rakétatámadás zajlik a főváros kritikus infrastruktúrája ellen.

Robbanások sorozata hallatszott Kijevben szombat reggel, azelőtt, hogy megszólaltak volna a légiriadó szirénái. Harkivban két rakéta csapódott be.

Kilenc óra körül Kirilo Timosenko, az ukrán elnöki hivatal helyettes vezetője a Telegrammon arról számolt be, hogy rakétatámadás zajlik a főváros kritikus infrastruktúrája ellen.

A főváros katonai adminisztrációja szerint találat ért Kijevben egy infrastrukturális létesítményt, de hogy pontosan mit, azt nem közölték. A bejelentés szerint mentők érkeztek a helyszínre.

Vitalij Klicsko kijevi polgármester pedig arról számolt be, hogy robbanások hallatszottak a fővárosban a Dnyeper folyó bal partján, Dnyiprovszkij kerületben és a jobb parton található Holoszijivszkij kerület egyik nem lakóövezetére rakétatöredékek zuhantak, de a polgármester szerint nem tudni áldozatokról.

Az ukrán fővárost szilveszter éjszaka óta nem érte rakétatámadás.

Szombaton kora reggel két orosz Sz-300-as rakéta csapódott be Ukrajna második legnagyobb városa, Harkiv ipari körzetében - közölte Harkiv megye kormányzója. Oleh Szinyehubov azt mondta, hogy áramkimaradások lehetnek a városban és a környező településeken, a szakemberek gőzerővel dolgoznak a károk felszámolásán.

Címlapról ajánljuk
Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Döntött a kormány: három kérdésben is módosítják az alaptörvényt

Megszűnik az igazságügyi miniszteri ellenjegyzés a kegyelmi ügyekben, viszont kiskorúkat érintő ügyekben nem lehet majd kegyelmet adni – jelentette be a Kormányinfón Gulyás Gergely, a Miniszterelnökséget vezető miniszter. Két további kérdésben is módosul az alaptörvény. Május 8-én Budapestre látogat a kínai elnök.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hiába mennek megint a fegyverek, megoldhatatlan problémától szenved az ukrán hadsereg

Hosszas huzavonát követően az amerikai képviselőház végül elfogadta az Ukrajnának szánt gigantikus, mintegy 60,8 milliárd dollárnyi segélycsomagot. A hírek szerint a nyugati fegyverek gyorsan a frontra érkezhetnek, hozzájárulva ezzel az ukrán csapatokat érintő súlyos ellátási problémák enyhítéséhez. Kijev azonban egy olyan nehézséggel küzd, amelyen nem tud segíteni Washington sem, ez pedig a harcoló alakulatokat érintő létszámhiány gondja.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 25. 13:44
×
×
×
×