eur:
393.82
usd:
367.86
bux:
66376.55
2024. április 25. csütörtök Márk
Fotó: Marcia Carter Brown

A legészakibb déli államban is mínusz 17 fok van az USA-ban

Az Egyesült Államokban vasárnapra már legkevesebb 24 ember életét követelte az öt napja tartó rendkívüli téli időjárás, a legtöbb áldozatot New York állam északi részéből jelentették.

Az Erie-tó keleti partján fekvő Buffalo városban és környékén egy méternél is nagyobb volt a hóréteg vastagsága vasárnap reggel, és a viharos szél számos utat járhatatlanná tett, sokan otthonukban rekedtek, az időjárási viszonyok miatt a mentőegységek is nehezen jutnak el hozzájuk. A nagyváros repülőtere hétfőig zárva tart.

A városban két ember pénteken amiatt veszítette életét, mert a mentők nem értek ki időben hozzájuk. További 5 ember Buffalo körzetében szintén az időjárási körülmények áldozata lett. Az amerikai nemzeti meteorológiai szolgálat (National Weather Service) előrejelzése szerint hétfőig további fél méter hó hullhat, változatlanul viharos erejű széllel párosulva.

New York kormányzója, aki pénteken időjárási vészhelyzetet hirdetett az államban, másnapra már kezdeményezte a szövetségi szintű katasztrófa kihirdetését, ami az időjárás által okozott fennakadások és károk elhárítására központi pénzforrások igénybe vételét teszi lehetővé.

Az Infostart beszélt egy olyan amerikai házapárral, akik Kentuckyban élnek.

Náluk mínusz 17 fok van és sok családnál elment az áram.

Főleg a kisebb településeken fordult elő ilyen, itt a közösségek segítenek a bajba jutottakon. Fotónk is a farmjukon készült.

Az Egyesült Államokat szerdán északkelet felől elérő sarkvidéki légtömeg erejére jellemző, hogy megdőlt a hőmérséklet-csökkenés rekordja. A meteorológiai adatok szerint a Wyoming állambeli Cheyenne-ben szerdán mindössze 30 perc alatt zuhant a hőmérséklet 6 fokról mínusz 16 fokra. Colorado államban Denver városában csütörtök reggel mínusz 30 fokot mértek, míg előző nap délben még 10 fok fölött volt a hőmérséklet.

Az Elliott névre keresztelt téli viharzóna az előrejelzés alapján fokozatosan hagyja el az Egyesült Államokat. Az ország nagy részén a következő öt napban még ugyan az átlagos alatt marad a hőmérséklet, de Szilveszterre jelentős enyhülés várható.

Címlapról ajánljuk

Annyi Szoboszlai Dominik álmainak

Az Everton hazai pályán 2-0-ra verte városi riválisát, a Szoboszlai Dominikkel felálló Liverpool FC-t az angol labdarúgó-bajnokság 29. fordulójából szerdára halasztott mérkőzésen.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Újabb magánnyugdíjpénztár szűnik meg Magyarországon – De ki járt jobban, aki maradt vagy aki kilépett?

Ismét mozgolódik a magán-nyugdíjpénztári piac, a meglévő négy szolgáltató száma lefeleződik: nyártól már csak a Budapest és a Horizont Magánnyugdíjpénztár marad. A számok azt mutatják, hogy magasabb összegre lett jogosult a megmaradt 51 ezer pénztári tag, mint az a több mint 3 millió, aki 13 éve a kilépés mellett döntött. Csakhogy a maradóknak is választaniuk kell, ha elérik a nyugdíjkorhatárt, és úgy tűnik, hacsak nem haladja meg jelentősen a pénztári járadék összege az állami nyugdíjat, érdemesebb inkább a visszalépés mellett dönteni. Mutatunk egy hüvelykujjszabályt, ami segíthet.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 24. 22:41
×
×
×
×