eur:
393.13
usd:
367.31
bux:
0
2024. április 24. szerda György
Az elnöki sajtószolgálat által közreadott képen a rakétával felfegyverzett Passzát hadihajó matrózai az orosz haditengerészet napjának alkalmából tartott szentpétervári díszszemlén 2020. július 26-án.
Nyitókép: MTI/EPA/Szputnyik/Alekszej Druzsinyin

Nem csak Fehéroroszországgal tart közös hadgyakorlatot az orosz haderő

Kína és Oroszország egyhetes közös haditengerészeti gyakorlatba kezdett szerdán a Kelet-kínai-tengeren, a gyakorlat célja az esetleges tengeri fenyegetések közös elhárítása, valamint a nemzetközi és regionális béke és stabilitás fenntartása - jelentette a kínai média.

A kínai és az orosz haditengerészet 2012 óta tart közösen nagyszabású tengeri gyakorlatokat, a kelet-kínai Csöcsiang tartományhoz tartozó vizeken jövő keddig tartó művelet pedig a két ország közelmúltban megkezdett katonai együttműködése elmélyítésének egy újabb állomása.

Az orosz haditengerészet csendes-óceáni flottjának zászlóshajójával, a Varjag rakétacirkálóval, valamint a Saposnyikov marsallról elnevezett fregattal képviselteti magát, míg a Kínai Népi Felszabadító Hadsereg haditengerészete egyebek között manőverező rakétával felszerelt rombolókat és fregattokat használ a hadgyakorlaton - közölte az TASZSZ orosz hírügynökség és a kínai haditengerészet.

Kína szeptemberben a 14 ország több mint 50 ezer katonájának részvételével megtartott Vosztok orosz gyakorlathoz csatlakozva hajókat küldött a Japán-tengerre. November 20-án japán védelmi minisztérium azt közölte, hogy a két ország hadihajói közös járőrszolgálatot is tartottak a Csendes-óceánon.

Hétfőn, Vlagyimir Putyin orosz elnök minszki látogatásával egy időben adták hírül, hogy az orosz hadsereg Fehéroroszországban tart hadgyakorlatot.

Címlapról ajánljuk

Závecz: a Fidesz és még öt erő szerezhet EP-mandátumot

Tovább csökkent a Fidesz támogatottsága, de április első felében még így is a választók negyede mellette volt; Magyar Péter pártjának EP-listája a harmadik helyen áll – derül ki a Závecz Research Intézet friss méréséből. A részletekről az InfoRádió Závecz Tibort kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×