eur:
385.38
usd:
355.02
bux:
67866.13
2024. május 21. kedd Konstantin
Nyitókép: OJO Images/Getty Images

Tragédia Spanyolországban: holtan találtak két magyar nőt

A két ötvenes éveiben járó nőre Granada környékén találtak rá, valószínűleg halálra fagytak.

Két nő holttestét találták meg a granadai Sierra Nevadában, a Hoya de la Mora nevű területen. A riasztást egy járókelő adta le december 13-án, kora délután – írja az rtl.hu.

A spanyol TELE5 szerint nincs arra információ, hogy az áldozatok erőszakos halált haltak, a legvalószínűbb feltételezés, hogy

halálra fagyhattak,

de ezt a boncolásnak is meg kell erősítenie.

Spanyol sajtóhírek szerint a két nő 55 és 57 éves volt, mindketten magyarok. A hatóságok úgy vélik, hogy a hétvégén a hegyekben túráztak, de meglephette őket az intenzív havazás. Fáradtak és zavartak lehettek, amikor összeestek. Végül kihűlés okozhatta a halálukat.

A hatóságoknak azonban ezt még meg kell erősíteni, de még azt sem tudni, hogy az áldozatok hol éltek Granadában, és miért voltak ott.

Címlapról ajánljuk
Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

Sándor Ildikó: ma már virtuális közösséget is alkotnak a néptánchagyományok ápolói

A folklorizmus világát igyekeznek megismerni és megérteni a mindenkori kultúra teremtés szándékával – erről beszélt az Inforádió Aréna című műsorában Sándor Ildikó néprajzkutató, a Hagyományok Háza Közművelődési és tudományos szakcsoportjának vezetője. A műsorban szó esett a verbunkos tánctípusról, ami egy kulturális örökségi elem, a legényközösségek önmegélésének volt az eszköze.

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
Mérsékelten emelkedtek az amerikai tőzsdék, csúcsot döntött a Nasdaq

Mérsékelten emelkedtek az amerikai tőzsdék, csúcsot döntött a Nasdaq

Az ázsiai tőzsdéken ma reggel esés látszott, ezt követően pedig Európában is mínuszokat láthattunk, és délutánra a magyar tőzsde is lefordult. Ehhez képest az amerikai tőzsdék a kereskedési idő nagy részében az irányt kereste, majd a végére sikerült kis pluszba fordulniuk a vezető indexeknek - a Nasdaq csúcsot döntött. Közben a kriptopiacon nagy izgalmak vannak, az ethereum ETF várható elindulásának köszönhetően nagyot ralizott a második legjelentősebb kriptodeviza árfolyama. Mai ülésén újabb fél százalékponttal mérsékelte az alapkamatot a Magyar Nemzeti Bank, ezzel 7,25%-ra süllyedt az irányadó ráta - a lépés a várakozásoknak megfelelő volt, a forint nem mutatott a döntés után érdemi reakciót.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×