eur:
393.73
usd:
365.16
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
A 2020. március 9-i felvételen Elon Musk milliárdos üzletember beszél a Satellite telekommunikációs konferencián Washingtonban. Musk 2022. október 4-én bejelentette, hogy mégis megvásárolná a közösségi médiavállalatot az eredeti 44 milliárd dolláros vételáron, ha az eladó eltekint a peres eljárástól. A Tesla és a SpaceX alapító-vezérigazgatója a javaslatát két héttel a per első bírósági tárgyalása előtt tette, amelyet a Twitter az adásvételi szerződés megsértése miatt indított. A befolyásos médiaplatform vezetősége április 25-én egyezett meg Muskkal az adásvételről, az üzletember azonban később elállt vételi szándékától.  MTI/AP/Seth Wenig
Nyitókép: MTI/AP/Susan Walsh/Seth Wenig/Jeff Chiu

Elon Musk üzent Donald Trumpnak

A Twitter-tulajdonos-vezérigazgató szerint az alkotmány nagyszerűbb, mint bármely elnök.

Az (amerikai) alkotmány nagyszerűbb, mint bármely elnök – reagált Elon Musk Donald Trump korábbi amerikai elnök (2016-2020) szavaira, aki pénteken nyilvánosságra hozott Twitter-iratok nyomán azt írta: az Egyesült Államok alkotmányának egyes részeit törölni kellene.

A Twitter tulajdonos-vezérigazgatója a közösségi médiában közölt bejegyzését azzal zárta: "Itt a történet vége".

Donald Trump még a hétvégén saját közösségi oldalán azt írta, hogy a Twitter belső működését feltáró dokumentumok bizonyítékot szolgáltattak a 2020-as választásokon történt "csalásra és megtévesztésre", ezeket a problémákat pedig az alkotmány egyes részeinek megszüntetésével lehet kezelni.

Miután Elon Musk tulajdonosként megszavaztatta a Twitter-felhasználókat, a portál novemberben feloldotta Donald Trump 2020-ban felfüggesztett Twitter-fiókját. Az előző amerikai elnök még novemberben közölte: egyelőre nem szándékozik visszatérni a közösségi médium felületeire.

Címlapról ajánljuk
„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

„Ne bántsuk már tanulással a gyereket” – pszichológus a tavaszi szünetről

Játék a szabadban, sok mozgás, esténként társasjáték, ébredés csörgőóra nélkül, nyugodt reggelik és lazább időbeosztás – ezt javasolja a szülőknek a tavaszi szünet idejére a gyermekpszichológus. Gyarmati Éva szerint a tananyag pótlásának nem ez az ideje, a tankönyvek csak a szünet utolsó délutánján kerüljenek elő.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. március 29. 09:45
×
×
×
×