eur:
393.76
usd:
365.11
bux:
0
2024. március 29. péntek Auguszta
Nyitókép: Unsplash

Elon Musk a lekapcsolt fiókokról: vissza az egész!

A Twitter visszaállította azoknak az újságíróknak a fiókjait, akiket pénteken tiltottak le a platformról a közösségi szabályok állítólagos megszegése miatt.

Elon Musk, a Twitter új tulajdonosa szavazást hirdetett oldalán, melyben arról kérdezte a felhasználókat, hogy hét napon belül vagy azonnal állítsa-e vissza a felfüggesztett újságírók fiókjait. A válaszadók 58,7 százaléka az azonnali helyreállítás mellett tette le voksát, magyar idő szerint szombat reggel pedig ismét elérhetőek voltak az újságírók oldalai.

A Twitter csütörtökön tiltotta le több ismert újságíró fiókját is, akik nemrég Elon Musk repülőútjairól, valamint a Twitter felvásárlása után a cégnél uralkodó állapotokról posztoltak. Egy nappal korábban a Twitter felfüggesztette az "elonjet" nevű fiókot, amely a Twittert is birtokló milliárdos magánrepülőgépét követte, nyilvánosan elérhető adatok alapján, valós időben.

Musk szerint az, hogy az újságírók követték a repülőgép tartózkodási helyét, a személyes adatok megosztását tiltó szabályokba ütközött. Mint írta, egy felhasználó tartózkodásának valós idejű követése fizikai biztonsági veszélyforrás lehet, ezért mindenki, aki ilyen tevékenységet folytat a Twitteren, a fiókja felfüggesztésére számíthat.

A immáron helyreállított felhasználók között van a The Washington Post riportere, Drew Harwell, Aaron Rupar független újságíró, de a CNN riportere, Donie O'Sullivan és Matt Binder, a Mashable portál újságírója is.

Nem ez az első alkalom, hogy Musk a felhasználók ítéletére bízza a döntést: novemberben szavazásra bocsátotta Donald Trump volt amerikai elnök 2021 januárjában felfüggesztett fiókjának sorsát, ezt követően pedig egy másik szavazás eredményéhez híven teljes "amnesztiát" hirdetett a korábban letiltott felhasználók körében.

Az újságírók felfüggesztésére reagálva a CNN amerikai hírcsatorna közölte, hogy magyarázatot vár a történtekre, s ennek alapján újraértékeli kapcsolatait a Twitterrel. A német külügyminisztérium elfogadhatatlannak tartotta az újságírók fiókjainak kezelését. Bejegyzésében leszögezte: "a sajtószabadságot nem lehet szeszélyből ki- és bekapcsolni".

Címlapról ajánljuk
Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

Fábián László: nem elérhetetlen cél a kétszáz fős magyar csapat a párizsi olimpián

A jelenlegi világranglista-helyezések alapján több mint húsz sportágban lehetnek érdekeltek a magyarok a nyári ötkarikás játékokon – mondta az InfoRádióban a Magyar Olimpiai Bizottság főtitkára. Fábián László beszélt a hazai rendezésű kvalifikációs versenyek, köztük az április 25-én kezdődő szegedi evezős Európa-bajnokság jelentőségéről is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

A béke lehetőségéről beszélt a moszkvai miniszter, csúcsfegyvereket kaphat Kijev – Háborús híreink pénteken

Oroszország kész garantálni a folyamat többi résztvevőjének jogos biztonsági érdekeit az ukrajnai konfliktus békés rendezése esetén, ha maga is ugyanilyen garanciákat kap - jelentette ki Szergej Lavrov orosz külügyminiszter az Izvesztyija című lapban pénteken közölt interjúban. Az Egyesült Államok korábban ellenállt Ukrajna kérésének a nagy hatótávolságú ATACMS rakéták szállítására. Az elmúlt időszak eseményei következtében Washington újraértékelheti álláspontját - számolt be a Defense One. Cikkünk folyamatosan frissül.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×