eur:
392.61
usd:
365.33
bux:
66580.8
2024. április 26. péntek Ervin
A 2020. március 9-i képen Elon Musk, a Tesla amerikai elektromosjármű-gyártó vállalat vezérigazgatója a SATELLITE 2020 elnevezésű konferencián beszél Washingtonban. Május 9-én Musk Twitteren megfenyegette Kalifornia állambeli Alameda megye hatóságait, hogy elköltözteti a cégnek a Kalifornia állambeli Fremontban fekvő székhelyét és talán az üzemet is, mert a koronavírus-járvány miatt nem adták meg az engedélyt, hogy újraindítsa a gyártást.
Nyitókép: MTI/AP/Jeff Chiu

Elon Musk: bizottság dönti el kinek állítják helyre a Twitter-fiókját

A Twitter nem állítja vissza azonnal azon korábbi felhasználóinak fiókját, akit a közösségi oldal zaklatás, erőszak, a választás és a koronavírussal kapcsolatos félretájékoztatásra hivatkozva zárt ki.

Az érintettek fiókjainak helyreállítására eljárást dolgoznak ki, ami legalább néhány hétig tart. Ezt Elon Musk, a Twitter új tulajdonosa jelentette be. A milliárdos azt is közölte: a civil társadalom vezetőinek egy csoportjával találkozott és arról tárgyalt velük, hogy a Twitter a jövőben milyen eszközökkel lép fel a gyűlölet és zaklatás ellen, valamint a választások integritásának biztosítása érdekében.

A találkozón részt vettek többek mellett a Színesbőrű Emberek Felemelkedésének Nemzeti Szövetsége (National Association for Advancement of Colored People - NAACP) vezetői. A szervezet közleménye szerint Elon Musk tudomására hozták aggályaikat az általuk a Twitteren érzékelt "veszélyes, életet fenyegető gyűlölet- és összeesküvés-tartalmak miatt".

Amíg a Twitteren gyűlöletkeltő tartalom és félretájékoztatás terjed, addig a "madár nem lehet szabad" - olvasható a közleményben. Ez utóbbi utalás Elon Musk múlt heti üzenetére, arra, hogy "a madár kiszabadult".

Musk ezt azután közölte, hogy a közösségi médiaóriás tulajdonosa lett, és azt ígérte, a platform a jövőben jobban szolgálja majd a szólás- és véleménynyilvánítás szabadságát.

Elon Musk már a múlt héten bejelentette, hogy azelőtt nem lép tartalmi kérdésekben, illetve törölt fiókok helyreállítása ügyében, amíg létre nem hoz egy tartalomszabályozási tanácsot. Szerdán megerősítette erre vonatkozó ígéretet, és azzal egészítette ki, hogy az általa létrehozott bizottságban helyet kapnak az emberjogi közösség és azon csoportok képviselői, akik gyűlölet által motivált erőszak célpontjai.

Elon Musk, a Tesla és a SpaceX alapítója 44 milliárd dollárért vásárolta meg a Twitter közösségi médiaszolgáltatót, amely hivatalosan múlt pénteken került a tulajdonába. Ezt követően Musk elbocsátotta a Twitter felső vezetőit.

Címlapról ajánljuk
Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Dönerdiplomácia Törökországban: ezt sütötte ki a német elnök

Tíz év óta először látogatott német államfő Törökországba, miután az elmúlt években a két ország közötti kapcsolatok meglehetősen hűvössé váltak. A látogatás sikere érdekében azonban Frank-Walter Steinmeier még a törökök nemzeti ételét, a Németországban is kedvelt kebabot is bevetette.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×