eur:
368.21
usd:
344.84
bux:
48319.01
2023. június 6. kedd Cintia, Norbert
A Twitter internetes közösségi portál székháza San Franciscóban 2022. október 28-án. A vállalat október 31-én este bejelentette, hogy Elon Musk amerikai üzletember lett a Twitter új vezérigazgatója, ezzel egyedül látja el a cég teljes igazgatását.
Nyitókép: MTI/AP/Jeff Chiu

A dolgozók fele kaphat pénteken levelet a kirúgásáról a Twitternél

Magyar idő szerint péntek délutánig minden dolgozó e-mailt kap, de megnyitása után nem mindenkinek lesz munkája.

Elon Musk a pénteki napon elindítja a tömeges leépítést a Twitternél, közölte a vállalat a munkavállalókkal egy csütörtöki – magyar idő szerint már péntek éjjeli – e-mailben, írja a Guardian alapján a Hvg.hu. A levél szerint a kirúgásokat azzal indokolják, hogy „egészséges útra akarják terelni” a Twittert.

Állítólag a kirúgásokat is e-mailben intézik: a nap folyamán minden Twitter-dolgozó újabb elektronikus levelet kap. Aki a munkahelyi mailcímére kapja a küldeményt, az továbbra is a cég alkalmazásában marad, aki a magáncímére, az azt olvashatja benne, hogy megválnak tőle.

Iparági értesülések szerint a Twitter új tulajdonosa a dolgozók nagyjából felét rúghatja ki. A Bloomberg néhány nappal ezelőtt arról írt, mintegy 7500-an dolgoznak a cégnél, közülük körülbelül 3500-tól válnak meg.

Dezinformációs szakértők és civilszervezetek már korábban arra figyelmeztettek, hogy az amerikai félidős választások előtt csupán néhány nappal a tömeges leépítésnek nagyon komoly következményei lehetnek. A platform ugyanis még több mint 7 ezer dolgozóval is küszködött a tartalom-moderálással – teszi hozzá mások mellett a magyar hírportál.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×