eur:
385.29
usd:
354.99
bux:
67866.13
2024. május 22. szerda Júlia, Rita
Nyitókép: Pixabay.com

Beismerés? "Amerikai katonák vannak Ukrajnában"

Eddig az volt a hivatalos állítás, hogy február vége óta nincsenek.

Ukrajnában amerikai katonák tevékenykednek Garrick Harmon tábornok vezetésével, feladatuk a Kijevnek küldött haditechnikai támogatás útjának ellenőrzése - közölte egy szenior védelmi minisztériumi és egy szenior katonai vezető az amerikai NBC Newsnak, erről a Portfolio készített összefoglalót.

Eddig az volt a hivatalos álláspont, hogy február 24-ég - az orosz invázió kezdetéig - az amerikai katonák elhagyták Ukrajnát.

Azt az amerikai illetékesek határozottan hangsúlyozzák, hogy nem vesznek részt a katonák harci cselekményekben.

Pentagon és a külügyminisztérium „tisztában van a kockázattal” és hogy az Ukrajnának küldött fegyverekre amúgy megvan a feketepiaci kereslet – különösen a Javelin páncéltörő rakétaindítóra és a Stinger vállról indítható légvédelmi rakétarendszerre. Hasonló kockázat az is, hogy orosz kezekben kötnek ki a fegyverek.

Azt nem tudni, pontosan hány amerikai katona van Ukrajnában.

Címlapról ajánljuk

A hajózási szakértő elmondta, miért nem érzékelhette a becsapódást a szállodahajó legénysége

A Magyar Hajózási Országos Szövetség szóvivője szerint a motorcsónak valószínűleg nagy sebességgel haladt, a szállodahajó legénysége pedig nem érzékelte az ütközést, amit alátámaszthat a két jármű tömege közötti különbség is.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.22. szerda, 18:00
Vona Gábor
a Második Reformkor Párt elnöke és EP-lista vezetője
Elítéltekkel töltik fel a fegyveres erőket az ukránok, törnek előre az oroszok Kelet-Ukrajnában – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Elítéltekkel töltik fel a fegyveres erőket az ukránok, törnek előre az oroszok Kelet-Ukrajnában – Ukrajnai háborús híreink szerdán

Már több mint háromezer elítélt kérte a büntetés letöltése alóli feltételes szabadlábra helyezést, hogy részt vegyen Ukrajna védelmében - hozta nyilvánosságra Olena Viszocka igazságügyi miniszterhelyettes egy keddi tévéműsorban. A tisztségviselő szavai szerint ez a szám megfelel a tárca előzetes várakozásainak. Felhívta ugyanakkor a figyelmet arra, hogy a törvényi korlátozások miatt egyelőre nem lehet megmondani, hogy a jelentkezők közül hányan felelnek meg a követelményeknek. A brit védelmi minisztérium kiadta napi jelentését, amelyben arról számolnak be, hogy miközben a Harkivnál nyílt frontvonalra koncentrál a közvélemény, addig az orosz alakulatok folyamatosan törnek előre Donyeck megyében. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború aktualitásaival.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×