eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Védőmaszkos táncosnő a főbejárat előtt a Las Vegas-i Ballys szálloda-kaszinó újranyitásán 2020. július 23-án. A létesítmény a koronavírus-járvány miatt március óta zárva volt.
Nyitókép: John Locher

Kinevették a táncosnők, erre tömeges késelésbe kezdett

Dühében cselekedett az a férfi, aki csütörtökön fényes nappal két embert halálra szúrt, hatot pedig megsebesített Las Vegas kaszinónegyedének központi sétányán, a Las Vegas Stripen – olvasható a rendőrség jelentésében.

A haragját akarta kiengedni - mondta a rendőrségi kihallgatásán a gyanúsított, a 32 éves guatemalai születésű Yoni Barrios. A hatósági jegyzőkönyv szerint az dühítette fel, hogy kinevették.

A férfi a szemtanúk beszámolója szerint

azután támadta meg az utcán tartózkodókat, hogy az ott turistákkal fotózkodó hivatásos táncosnők visszautasították, hogy vele is közös kép készüljön.

A késelés során egy táncosnő is életét vesztette, a másik áldozat egy 47 éves helyi lakos volt. További hat ember megsebesült, akit kórházba vittek, közülük hármat kritikus állapotban. A támadáshoz a gyanúsított egy nagy konyhakést használt.

Az incidens után megpróbált elmenekülni, rövid üldözés után helyi biztonsági őrök és a rendőrök közösen fogták el a Nevada állambeli város központjában.

Az illetékes kerületi ügyész közölte, hogy a gyanúsított ellen kétrendbeli emberölés és hatrendbeli emberölési kísérlet miatt javasol vádemelést, és a legsúlyosabb büntetést kéri a bíróságtól a jövő heti meghallgatáson.

Az amerikai bevándorlási hatóság közlése szerint a férfi illegálisan tartózkodott az Egyesült Államokban, Kalifornia államban bűncselekmény miatt már elítélték. A rendőrségi dokumentumok szerint Los Angeles-i lakcíme volt, ahonnan két nappal korábban utazott Las Vegasba.

(Nyitóképünkön védőmaszkos táncosnő a főbejárat előtt a Las Vegas-i Bally's szálloda-kaszinó újranyitásán 2020. július 23-án.)

Címlapról ajánljuk
Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Túl keveset dolgoznak a németek – vagy pont, hogy túl sokat?

Christian Lindner pénzügyminiszter a közelmúltban kifogásolta a németek munkához való viszonyát, szerinte mentalitásváltásra van szükség. Egy tanulmány szerint ugyanakkor soha ennyit nem dolgoztak a németek, mint a múlt évben. Sőt a politika közreműködésével lehetne még ennél többet is. Most akkor mi az igazság?
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 27. 16:00
×
×
×
×