INFORÁDIÓ
2022. november 29. kedd
Taksony

temetés

ii.erzsébet

iii. károly

koronázás

II. Erzsébet királynő képe előtt őrködik két londoni rendőr 2022. szeptember 16-án. A szeptember 8-án, 96 éves korában, uralkodásának 71. évében elhunyt királynő négy napra, a szeptember 19-i temetésig van felravatalozva a londoni Westminster-csarnokban.

A királynő temetését megszervezte, de a jogosítványát elbukta

Infostart

Edward Fitzalan-Howard szerette volna megtartani vezetői engedélyét, azzal érvelve, hogy III. Károly koronázásáig szüksége lesz rá, de nem érte el célját.

A 65 éves arisztokratától azt követően vették el jogosítványát, hogy áprilisban úgy hajtott át a piroson, hogy közben telefonját használta. Elismerte a szabályszegést. de azzal próbálta meg kikerülni a hathavi eltiltást a vezetéstől, hogy feladatai miatt hatalmas felelősség hárul rá – írja a Euronews.

Norfolk hercegeként a feladata volt megszervezni II. Erzsébet temetését is. Fitzalan-Howard a brit rendszer legmagasabb rangú hercege, akit III. Károly koronázási ceremóniájának megszervezésével is megbíztak.

Ügyvédje azzal érvelt, hogy szüksége lesz jogosítványára, amikor egy ilyen jelentős eseményt kell megszerveznie, ez azonban

nem hatotta meg a bíróságot, fenntartják a féléves eltiltást,

1200 fontos – több mint félmillió forintos – büntetéssel megfejelve. Korábban már kétszer is átlépte a maximális sebességet vezetés közben.

"Megértjük, hogy ez egy egyedi eset a vádlott a társadalomban betöltött szerepe miatt, valamint a király koronázásával kapcsolatban. A nehézségnek kivételesnek kell lennie ahhoz, hogy eltekinthessünk a büntetéstől, és bár úgy találjuk, hogy döntésünk kellemetlenséget okozhat, nem tartjuk azt kivételes nehézségnek" – mondta Judith Wray, a bíróság elnöke.

Fitzalan-Howard húsz éve örökölte a Norfolk hercege címet édesapja halálát követően. A címmel jár az a felelősség, hogy neki kell megszerveznie az állami ünnepségeket. Egyike volt annak a maroknyi embernek, aki a királynő halála után aláírta a trónra lépési nyilatkozatot, amely a hatalom átadását jelentette III Károly királynak.

A II. Erzsébet halála után helyzetről is beszélt Gálik Zoltán az InfoRádió Aréna című műsorában:

Nyitókép: MTI/AP/Vadim Ghirda
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018