eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Twitter

Halálos tűz tombolt egy lengyel olajfinomítóban

A plocki üzem egyik berendezésének kemencéje gyulladt ki.

Tűz ütött ki a PKN Orlen közép-lengyelországi Plockban működő üzemében, két ember meghalt - közölte kedden a lengyel állami üzemanyag- és energiaszolgáltató nagyvállalat sajtóirodája.

A közlemény szerint a plocki üzem egyik berendezésének kemencéje gyulladt ki. A baleset helyszínén a PKN Orlen üzemi tűzoltósága azonnal intézkedett, a helyzetet ellenőrzés alatt tartják - áll a közleményben.

A gyorsan végrehajtott mentőakció ellenére két alkalmazottat nem sikerült megmenteni, az áldozatok családjai pszichológiai támogatást kaptak. A helyszínen tartózkodó többi ember biztonságban van, más sérült nincs - tudatták.

A baleset egy olyan berendezésen következett be, amelyet korábban karbantartás miatt kivontak a termelési folyamatból, és éppen újból üzembe próbálták helyezni. Az olajfinomító ezért zavartalanul működik - hangsúlyozták.

A környezetvédelmi hatóságok nem állapították meg légszennyezés növekedését.

Az eset körülményei kivizsgálására Daniel Obajtek, a PKN Orlen vezérigazgatója különbizottságot állított fel, amely a közlemény szerint kapcsolatban van az illetékes hatóságokkal.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×