eur:
394.35
usd:
369.99
bux:
65045.06
2024. április 19. péntek Emma
Electrical equipment.energy meter is a device that measures the amount of electric energy consumed by a residence, a business, or an electrically powered device
Nyitókép: SPmemory/Getty Images

Jó hír a feltöltőkártyás áramvásárlóknak

Megváltoztatja az MVM az új rezsiszabályokhoz igazított elszámolási rendszerét, így a felöltőkártyás villanyórásoknak nem kell napi felhasználási limiteket számolgatni. Ehelyett az éves kedvezményes mennyiség elérésig „rezsicsökkentett” áron tudják felölteni a kártyáikat, és majd csak azután kell „lakossági piaci árat” fizetni. Visszamenőleg még kompenzáció is jár.

Alig egy héttel kitalálása után máris módosul az új rezsiszabályokhoz igazított elszámolás az MVM feltöltőkártyás villanyórát használó ügyfeleinél. Világos és egyszerű számítás lép életbe szeptembertől, az addig magasabb áron áramot venni kénytelen feltöltőkártyás fogyasztókat pedig visszamenőleg kompenzálják – derül ki az MVM honlapján közzétett, az „előre fizetős mérősökre” vonatkozó új kiegészítésből.

A Hvg.hu összefoglalója szerint az MVM által bejelentett változtatás lényege, hogy a feltöltőkártyás mérővel rendelkezőknek a várhatóan szeptembertől életbe lépő új elszámolás szerint nem kell egy-egy feltöltésnél napi felhasználási limiteket számolgatni, hanem alapból „rezsicsökkentett” áron tölthetik fel a kártyát, egészen addig, amíg el nem érik az éves, kedvezményesen igénybe vehető mennyiségi határt (2 523 kWh), és majd csak azt követően kell a magasabb, „lakossági piaci árat” fizetniük. (Ez a rendszer volt életben az MVM-nél eddig a volt E.On ügyfelek számára.) Sőt, teszi hozzá az MVM: „mivel a módosított elszámolási rendszer bevezetése szeptemberben várható, az addig lakossági piaci áron feltöltött mennyiségeket

visszamenőlegesen kompenzáljuk,

és erről az érintett ügyfeleinket írásban fogjuk tájékoztatni”.

A módosítás bevezetéséig az MVM javasolja, hogy az ügyfelek a legkisebb szükséges mennyiséggel töltsék fel a mérőórát, vagy minimalizálják az augusztusi feltöltések számát, és ha a mérőben lévő mennyiség elegendő, javasolják, hogy a következő töltéssel várjanak szeptemberig. Hozzáteszik: az új elszámolási módnál előfordulhat, hogy az egy évre biztosított éves kedvezményes keretet elhasználja 2023. július 31. előtt, és onnantól a feltöltés kizárólag a magasabb áron történik.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor: eljött az idő, hogy Budapest után Brüsszelben is megmentsük a szabadságot

"Amíg nemzeti kormány lesz, Magyarország nem lép be az ukrajnai háborúba senkinek az oldalán" - jelentette ki a Fidesz EP-kampánynyitó rendezvényén pénteken Orbán Viktor pártelnök. "No migration, no gender, no war" - adta ki a hármas jelszót.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Hogyan és melyik AI-projektbe vágj bele? Erről lesz szó egy teljes napon át!

Milyen változásokat hoz az AI az üzlet számára az egyes szektorokban és területeken, és hogyan vágjunk bele az AI-projektekbe?  Egy teljes konferencianapon keresztül ezzal foglalkozunk az AI in Business c. rendezvényünkön április 23-án. Mellébeszélés helyett üzleti stratégiákat, valós megoldásokat és use case-eket mutatnak be a témát ismerő tanácsadók, IT-beszállítók, és azok a nagyvállalati vezetők, akik már aktívan keresik vagy már meg is találták az AI-ban rejlő üzleti lehetőségeket. 7 szekció, több mint 40 előadó egy helyen!

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×