INFORÁDIÓ
2022. szeptember 26. hétfő
Jusztina, Pál

mvm

áram

feltöltőkártya

rezsi

Electrical equipment.energy meter is a device that measures the amount of electric energy consumed by a residence, a business, or an electrically powered device

Jó hír a feltöltőkártyás áramvásárlóknak

Infostart

Megváltoztatja az MVM az új rezsiszabályokhoz igazított elszámolási rendszerét, így a felöltőkártyás villanyórásoknak nem kell napi felhasználási limiteket számolgatni. Ehelyett az éves kedvezményes mennyiség elérésig „rezsicsökkentett” áron tudják felölteni a kártyáikat, és majd csak azután kell „lakossági piaci árat” fizetni. Visszamenőleg még kompenzáció is jár.

Alig egy héttel kitalálása után máris módosul az új rezsiszabályokhoz igazított elszámolás az MVM feltöltőkártyás villanyórát használó ügyfeleinél. Világos és egyszerű számítás lép életbe szeptembertől, az addig magasabb áron áramot venni kénytelen feltöltőkártyás fogyasztókat pedig visszamenőleg kompenzálják – derül ki az MVM honlapján közzétett, az „előre fizetős mérősökre” vonatkozó új kiegészítésből.

A Hvg.hu összefoglalója szerint az MVM által bejelentett változtatás lényege, hogy a feltöltőkártyás mérővel rendelkezőknek a várhatóan szeptembertől életbe lépő új elszámolás szerint nem kell egy-egy feltöltésnél napi felhasználási limiteket számolgatni, hanem alapból „rezsicsökkentett” áron tölthetik fel a kártyát, egészen addig, amíg el nem érik az éves, kedvezményesen igénybe vehető mennyiségi határt (2 523 kWh), és majd csak azt követően kell a magasabb, „lakossági piaci árat” fizetniük. (Ez a rendszer volt életben az MVM-nél eddig a volt E.On ügyfelek számára.) Sőt, teszi hozzá az MVM: „mivel a módosított elszámolási rendszer bevezetése szeptemberben várható, az addig lakossági piaci áron feltöltött mennyiségeket

visszamenőlegesen kompenzáljuk,

és erről az érintett ügyfeleinket írásban fogjuk tájékoztatni”.

A módosítás bevezetéséig az MVM javasolja, hogy az ügyfelek a legkisebb szükséges mennyiséggel töltsék fel a mérőórát, vagy minimalizálják az augusztusi feltöltések számát, és ha a mérőben lévő mennyiség elegendő, javasolják, hogy a következő töltéssel várjanak szeptemberig. Hozzáteszik: az új elszámolási módnál előfordulhat, hogy az egy évre biztosított éves kedvezményes keretet elhasználja 2023. július 31. előtt, és onnantól a feltöltés kizárólag a magasabb áron történik.

Nyitókép: SPmemory/Getty Images
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018