eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Mexikóváros, 2018. október 12.Shakira kolumbiai énekesnő koncertet ad Mexikóvárosban 2018. október 11-én. (MTI/EPA/Jorge Nunez)
Nyitókép: MTI/EPA/Jorge Nunez

Nyolc év börtönt kér a spanyol ügyészség Shakirára

A kolumbiai szupersztárt 14,5 millió eurós adócsalással vádolják.

Az énekesnő, akinek világszerte több mint 80 millió lemeze kelt el, a hét elején elutasította a barcelonai ügyész megegyezési ajánlatát az ügy lezárására.

Shakirát azzal vádolják, hogy 2012 és 2014 között nem fizetett adót, ugyanakkor a sztár azt állítja, hogy abban az időszakban nem élt Spanyolországban. Mint hangoztatta, csak 2015-ben költözött Barcelonába.

Az ügyészség szerint azonban Shakira 2012 és 2014 között rendes tartózkodási hellyel rendelkezett Spanyolországban, 2012 májusában vett egy házat Barcelonában, ahol családjával élt, ott született 2013-ban első fia is élettársától.

Az ügyész nyolc év börtönbüntetést és több mint 23 millió eurós (9 milliárd forintos) bírságot kért,

amennyiben bűnösnek találják az énekesnőt. A tárgyalás időpontját még nem tűzték ki.

Shakira jogi képviselői szerdai nyilatkozatukban közölték, hogy a sztár "teljesen biztos az ártatlanságában", és hogy "jogai megsértésének" tartja az ügyet.

A 45 éves énekesnő leszögezte, hogy megfizette azt a 17,2 millió eurót (6,9 milliárd forintot),

amellyel a spanyol adóhivatal szerint tartozott, és állítása szerint nincs tartozása az adóhatósággal szemben.

Shakira és élettársa, az FC Barcelona védője, Gerard Pique júniusban jelentették be, hogy különválnak. A 45 éves Shakira és a 35 éves Pique 2011 óta élt együtt, és két fiuk született.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Olyan fegyvert kap Ukrajna, ami elképzelhetetlen lett volna a háború előtt: ez lehet a legveszélyesebb eszköz Kijev arzenáljában

Amikor Oroszország megindította az Ukrajna elleni inváziót, Moszkva egyik elsődleges célja a megtámadott ország „demilitarizációja” volt; eddig nagyon úgy fest, hogy ez a dolog a visszájára sült el. Nem csupán arról van szó, hogy a NATO eddig gigantikus mennyiségű nehézfegyvert küldött Ukrajnának, de olyan technikai eszközöket is megkapott Kijev, melyekről korábban még csak álmodni sem mert az ukrán vezetés, ékes példája ennek az MGM-140 ATACMS harcászati ballisztikus rakétarendszer. Egy olyan technikai eszközről van szó, amely, bár abszolút nem nevezhető „háborúdöntő csodafegyvernek”, biztos megnehezíti majd az orosz haderő dolgát az általuk „különleges műveletnek” hívott invázió során.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×