eur:
394.13
usd:
365.33
bux:
65384.6
2024. március 29. péntek Auguszta
Orosz járőrhajó a mariupoli kikötő gabonaraktárának előterében 2022. június 12-én, az orosz védelmi minisztérium küldöttségének látogatása idején. Az önhatalmúlag kikiáltott „Donyecki Népköztársaság” vezetője, Gyenyisz Pusilin beszámolója szerint az egykor 475 ezres városban ma mintegy 200 ezren laknak, a létfontosságú infrastruktúra helyreállításával párhuzamosan a harcok elől elmenekülők kezdenek visszatérni. Az oroszbarát szeparatista vezető kilátásba helyezte, hogy a mariupoli kikötőből 2022 végéig egymillió tonna donyecki és luhanszki terméket fognak elszállítani.
Nyitókép: -

Újból üzemel Mariupol kikötője

Ismét teljeskörűen működik a csak nemrég orosz kézre került Mariupol tengeri kikötője. A várost hónapokig ostromolták az oroszok és a harcok miatt a kikötőt is súlyos károk érték.

A kereskedelmi kikötő ismét ugyanúgy működik, mint ahogy az ukrajnai orosz "különleges katonai műveletet" megelőző időkben. Ezt a kikötői hatóság igazgatója, Pavel Svackij jelentette be.

Nem sokkal korábban a csak Oroszország és Szíria által elismert, szakadár Donyecki Népköztársaság szén- és energiaügyi minisztériuma közölte, hogy helyreállították a kikötő áramellátását, amelyet június 16. óta Oroszországból szállított generátorokkal biztosítottak.

Mariupol heves harcok árán májusban került az Ukrajnát támadó orosz csapatok kezére.

Címlapról ajánljuk

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×