INFORÁDIÓ
2022. december 1. csütörtök
Elza

navracsics tibor

aréna

európai bizottság

Navracsics Tibor, az Európai Bizottság (EB) kultúráért, oktatásért, ifjúságpolitikáért és sportért felelős biztosa beszédet mond az EU-karriernap a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen című rendezvényen Budapesten, a Ludovika épületében 2015. február 12-én.

Navracsics Tibor az Arénában: nem az a cél, hogy a Fideszt visszavigyem az Európai Néppártba, de...

Infostart / InfoRádió

A területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős miniszter kedden az InfoRádióban beszélt a jelenleg formálódó brüsszeli döntések hátteréről és a magyar kormány szándékairól is.

Navracsics Tibor az Arénában
 

A területfejlesztésért és az uniós források felhasználásáért felelős miniszter attól tart, hogy Magyarország is kárát láthatja annak a bizalmatlansági kezdeményezésnek, amelyet európai parlamenti képviselők indítottak az Európai Bizottság elnöke ellen.

Navracsics Tibor az InfoRádió Aréna című műsorában veszélyes jelnek nevezte, hogy a Renew Europe néhány képviselője bizalmatlansági indítványhoz gyűjt aláírásokat az Európai Parlamentben az Ursula von der Leyen vezette Európai Bizottsággal szemben, szerintük ugyanis elhamarkodott volt a lengyel helyreállítási terv elfogadása.

Navracsics Tibor azt mondta,

félő, hogy a bizottság nem tudja megfelelően kivédeni a nyomást,

és ennek az uniós pénzekről folytatott magyar tárgyalások is kárát láthatják.

A teljes interjú:

A miniszter nem zárja ki, de nem tartja valószínűnek, hogy az orosz gázra is behozatali tilalomról döntsön az Európai Unió. Navracsics Tibor úgy fogalmazott, hogy az unióban ma az orosz szankciók ügyében nem racionális számítások, hanem

érzelmi szolidaritás alapján döntenek.

Hozzátette ugyanakkor, hogy a gáz az olajnál is érzékenyebb pont, több európai ország érintett a kérdésben.

A miniszter azt sem tartja kizártnak, hogy az olaj esetében az unió védővámot vagy büntetőadót vethet ki az orosz és a Brent típusú olaj közötti árkülönbözetre.

Hangsúlyozta: a bojkott bevételkiesést eredményez, míg a vám bevételt jelent, ráadásul nem igényel egyhangú döntést.

A tárcavezető továbbá kommunikációs csatornát nyitna Brüsszel és a Fidesz között, KDNP-sként részt véve ez Európai Néppárt múlt heti tanácskozásán.

A politikus az InfoRádió Aréna című műsorában azt hangsúlyozta, hogy a célja nem az, hogy a Fideszt visszavigye az Európai Néppártba, hanem hogy élő kapcsolat legyen a két szervezet között.

Nyitókép: MTI/Szigetváry Zsolt

Kapcsolódó hang

Navracsics Tibor az Arénában
 
A címlapról ajánljuk

×
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018