eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Antony Blinken amerikai külügyminiszter sajtótájékoztatót tart a jakartai Farimont szállodában 2021. december 14-én. Blinken kijelentette, hogy az Egyesült Államok elkötelezett a szabad és nyitott indiai- és csendes-óceáni térség iránt, és megerősíti, valamint bővíti védelmi és kereskedelmi kapcsolatait térségbeli partnereivel.
Nyitókép: MTI/EPA/Mast Irham

Antony Blinken beszélt az Izraelben meggyilkolt palesztin-amerikai újságíró családjával

Segítséget ajánlott az amerikai külügyminiszter a Sirín Abu Akla családjának.

Antony Blinken amerikai külügyminiszter beszélt a meggyilkolt palesztin-amerikai újságíró, Sirín Abu Akla családjával, miután a tárcavezető bírálta az izraeli rendőrség beavatkozását a temetésén - közölte egy amerikai tisztségviselő vasárnap.

Blinken még szombaton este, Berlinbe repülve, telefonon "legmélyebb részvétét" fejezte ki Sirín Abu Akla családtagjainak - közölte a neve elhallgatását kérő nyilatkozó.

A tárcavezető felajánlotta a jeruzsálemi amerikai diplomaták támogatását az újságírónő családjának.

Sirín Abu Akla amerikai állampolgár is volt, családtagjai élnek a keleti parti New Jersey tagállamban.

Az amerikai diplomácia irányítója elismerését fejezte ki Sirín Abu Akla újságírói munkássága iránt, és méltatta a szabad és független sajtó fontosságát" - tette hozzá a tisztségviselő.

Az al-Dzsazíra, a katari pánarab televíziós hálózat riporterét szerdán fejbe lőtték, miközben az Izrael által 1967 óta megszállt palesztin területen, Ciszjordánia északi részén lévő Dzsenin menekülttáborában végrehajtott izraeli katonai razziáról tudósított. A történtek idején sajtó feliratú golyóálló mellényt és védősisakot viselt.

Pénteki temetésén az izraeli rendőrség gumibotokkal felfegyverkezve próbálta feloszlatni a palesztin zászlókat lengető tömeget. A kavarodásban a koporsó majdnem kiesett a koporsóvivők kezéből.

Blinken korábban azt mondta, hogy mélységesen felkavarta az izraeli rendőrség közbeavatkozása a temetésen. Ezzel egy időben az amerikai külügyminisztérium azt követelte, hogy átlátható módon vizsgálják ki az újságíró halálának körülményeit.

Címlapról ajánljuk
Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

Dohányosokat kérdeztek, érdekes dologok derültek ki

A leszokási hajlandóságot nagyban befolyásolja, hogy mennyire érezzük távolinak a dohányzás negatív, illetve a leszokás pozitív következményeit – derül ki az ELTE PPK kutatóinak 1500 dohányost bevonó vizsgálatából.

Kiderült, hány magyar dolgozik külföldön – és az is, mivel lehetne őket hazacsábítani

A magyarok főképpen a külföldön elérhető magasabb fizetés, az itthoni bizonytalanabb, kiszámíthatatlanabb jövő, valamint a "klíma" miatt vándorolnak ki valamelyik nyugat-európai országba – ez derült ki az Egyensúly Intézet felméréséből, amelyből javaslatcsomag is készült az intézet és a Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége összefogásából. Az InfoRádió Kozák Ákost és Gazsi Attilát kérdezte.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×