eur:
392.3
usd:
365.57
bux:
0
2024. április 26. péntek Ervin
Nyitókép: Facebook/Orbán Viktor

Orbán Viktor a NATO-csúcs után: nehéz szülés volt, de sikeres

Hosszú tárgyalások fejeződtek be most - mondta a miniszterelnök Brüsszelből, a NATO-csúcstalálkozó után jelentkezve. A tagországok elvetették a légtérzár ötletét.

"Nehéz szülés volt, de sikeres. A magyar álláspontot és a magyar nemzeti érdekeket sikerült érvényesítenünk. Magyarország nem küld katonákat Ukrajnába, és elfogadták, hogy fegyvereket sem küldünk, sőt Magyarország területén sem haladhatnak át fegyverek Ukrajna területére" - jelentette ki Orbán Viktor a Facebookra feltöltött videójában.

Azért lehetett ezt elérni, mondta, mert "a NATO közös álláspontja az lett, hogy a legfontosabb közös NATO-cél az, hogy a háború semmiképp se lépje túl Ukrajna határait. Ezért

elvetettük a légtérzár gondolatát is,

mert egy Ukrajna fölötti légtérzár azonos lett volna a légi háborúval. De ez nem fog megtörténni, és ez jó hír Magyarország számára" - hangsúlyozta a kormányfő.

Döntöttek a tagállamok az Ukrajnával szomszédos kelet-európai országok megerősítéséről is, ahova védelmi céllal települnek NATO-erők. Többek között török, amerikai, horvát, olasz csapatok jönnek, a katonáik a Magyar Honvédség katonáival fogják garantálni a magyar emberek békéjét és biztonságát - zárta szavait Orbán Viktor.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×