eur:
392.36
usd:
366.07
bux:
66785.92
2024. április 26. péntek Ervin
Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter beszédet mond a kormány és az Autoliv autóipari vállalat közötti stratégiai együttműködési megállapodás aláírásán a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2022. január 20-án. Az Autoliv Ipari és Kereskedelmi Kft. a 91. vállalat, amellyel a kormány stratégiai együttműködési megállapodást kötött. Ezek a cégek összesen 193 ezer embert foglalkoztatnak Magyarországon, 15 ezerrel többet, mint a szerződések aláírásakor. A svéd vállalat aktív és passzív autóipari biztonsági rendszereket és kiegészítőket gyárt.
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán

Itt vannak a részletek a kijevi magyar nagykövetség Lvivbe költözéséről

A folyamatosan romló biztonsági helyzet miatt a kormány ideiglenesen a nyugat-ukrajnai Lvivbe helyezi át a kijevi nagykövetségét - erősítette meg a Kormányinfón egy mondatban elhangzott információt Szijjártó Péter.

A Külgazdasági és Külügyminisztérium közleménye szerint a tárcavezető a magyar nagyköveti értekezleten ismertette a legfrissebb fejleményeket. Közölte, hogy egy újabb külügyi akció keretében a magyar külképviselet munkatársait és családtagjaikat, illetve egy háromtagú osztrák családot és egy francia állampolgárt menekítettek ki az ukrán fővárosból.

A csoportban húsz ember van, köztük tizenhárman a diplomaták és családtagjaik, hárman a biztonsági személyzet tagjai - tájékoztatott. Minden résztvevő jól van, és folyamatos velük a kapcsolattartás.

Szijjártó Péter arról számolt be, hogy Lvivben csökkentett létszámmal fog működni a nagykövetség. "Minden, Ukrajna területén bajba kerülő, segítségre szoruló magyar állampolgár érdekképviseletét el fogjuk látni" - szögezte le. Hozzátette: "amint a biztonsági körülmények lehetővé teszik, a nagykövetség stábja vissza fog menni Kijevbe".

Címlapról ajánljuk

Titokzatos nagy vásárlás előtt az OTP

Az OTP Bank tavaly minden korábbi eredményét felülmúlta, a megkezdett építkezést és terjeszkedést a következő években is folytatja - mondta pénteken Budapesten, a társaság éves közgyűlésén az OTP Bank elnök-vezérigazgatója.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.26. péntek, 18:00
Balczó Barnabás
a Magyar Posta vezérigazgatója
Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

Gigantikus amerikai fegyvercsomag készül Ukrajnának, hátrébb vonják az Abrams tankokat a frontról – Háborús híreink pénteken

A Politico értesülései szerint az Egyesült Államok pénteken egy 6 milliárd dolláros fegyvercsomagot jelenthet be Ukrajnának a nemrég elfogadott 60,8 milliárd dolláros keretből. A csomag tartalmaz majd Patriot légvédelmi rakétákat, tüzérségi lőszert, drónokat, drón elleni fegyvereket, illetve levegő-levegő rakétákat vadászgépekhez. Az AP két amerikai forrásra hivatkozva arról ír, hogy az ukránok hátrébb vonták a frontvonalról az amerikai Abrams tankokat, mivel az orosz drónok könnyen észreveszik és megtámadják őket.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×