eur:
390.16
usd:
364.17
bux:
0
2024. május 1. szerda Fülöp, Jakab
Ukrán katonák ukrán páncélozott járművek mellett Kijevben 2022. február 26-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erők mindazonáltal Ukrajna más térségei, így a főváros ellen is hadműveletet folytatnak, és támadást indítottak a Moszkva-barát szakadárok is az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területeken. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. A felek halálos áldozatokról és sebesültekről is beszámoltak. A nemzetközi közösség sorra jelent be büntetőintézkedéseket Moszkva ellen.
Nyitókép: Ukrán katonák ukrán páncélozott járművek mellett Kijevben 2022. február 26-án. MTI/AP/Efrem Lukackij

Tudósítás a háborús Kijevből - fotókkal

A heves harcok alábbhagytak, de távolról sem biztonságos a helyzet az ukrán fővárosban.

A szombat hajnali heves harcok után nyugalmasabb a helyzet az ukrán fővárosban - olvasható a hvg.hu cikkében. A lap tudósítója arról számolt be, hogy hallani lehet lövéseket és robbanásokat Kijevben.

A városban csapatszállító teherautókat látni, és több helyen találkoztak lezárásokkal, a frontvonalon túl nem engedték őket a katonák. A metró már nem jár a fővárosban, de nem azért, mert a megállókat óvóhelyként használják. Az áll a hátterében, hogy nehéz meghatározni, hol húzódik a frontvonal, és a fő szabály szerint a járatok csak a még biztonságosnak tartott területeken közlekednek.

Az is jelzi a helyzet romlását, hogy sorra zárnak be a szállodák, mivel nem tudják beszerezni a vendégek ellátáshoz szükséges árukat.

Kijev, 2022. február 26.
Sorban állnak emberek egy kijevi élelmiszerbolt előtt 2022. február 26-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erők mindazonáltal Ukrajna más térségei, így a főváros ellen is hadműveletet folytatnak, és támadást indítottak a Moszkva-barát szakadárok is az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területeken. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. A felek halálos áldozatokról és sebesültekről is beszámoltak. A nemzetközi közösség sorra jelent be büntetőintézkedéseket Moszkva ellen.
MTI/EPA/Zurab Kurcikidze
Sorban állnak emberek egy kijevi élelmiszerbolt előtt 2022. február 26-án. MTI/EPA/Zurab Kurcikidze
Kijev, 2022. február 26.
Ukrán katona áll egy kiégett katonai jármű mellett 2022. február 26-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erők mindazonáltal Ukrajna más térségei, így a főváros ellen is hadműveletet folytatnak, és támadást indítottak a Moszkva-barát szakadárok is az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területeken. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. A felek halálos áldozatokról és sebesültekről is beszámoltak. A nemzetközi közösség sorra jelent be büntetőintézkedéseket Moszkva ellen.
MTI/AP/Vadim Ghirda
Ukrán katona áll egy kiégett katonai jármű mellett 2022. február 26-án. MTI/AP/Vadim Ghirda
Kijev, 2022. február 26.
Ukrán tűzoltók dolgoznak egy tüzérségi támadásban megrongálódott toronyháznál Kijevben 2022. február 26-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását a Donyec-medencében, leszögezve, hogy Oroszország tervei között nem szerepel Ukrajna megszállása, ugyanakkor törekedni fog az ország demilitarizálására. Az orosz erők mindazonáltal Ukrajna más térségei, így a főváros ellen is hadműveletet folytatnak, és támadást indítottak a Moszkva-barát szakadárok is az általuk ellenőrzött kelet-ukrajnai területeken. Az ukrán vezetés hadiállapotot vezetett be. A felek halálos áldozatokról és sebesültekről is beszámoltak. A nemzetközi közösség sorra jelent be büntetőintézkedéseket Moszkva ellen.
MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko
Ukrán tűzoltók dolgoznak egy tüzérségi támadásban megrongálódott toronyháznál Kijevben 2022. február 26-án. MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

Címlapról ajánljuk

Dobrev Klára a Ligetben: "fogd be a szádat, magyar dolgozó, mert különben kirúgunk, ezt üzeni Orbán Viktor kormánya"

Európai fizetéseket, európai nyugdíjat, európai egészségügyet, európai béreket sürgetett a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Párbeszéd európai parlamenti (EP-) listavezetője szerdán Budapesten. Dobrev Klára közölte, erős Európát akar, amely minden magyarra tud vigyázni, akkor is, ha a kormánnyal szemben kell megvédenie őket.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.05.02. csütörtök, 18:00
Könnyid László
a Magyar Turisztikai Ügynökség főigazgatója
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×