eur:
395.07
usd:
370.86
bux:
65115.92
2024. április 19. péntek Emma
Charles Michel, az Európai Tanács elnöke a koronavírus-járvány leküzdésének hosszabb távú stratégiájáról tartott brüsszeli sajtóértekezleten 2020. április 15-én.
Nyitókép: MTI/EPA/AFP pool/John Thys

Nem sokat teketóriázott az ukrán elnök az ET-elnökkel folytatott telefonhíváskor

EU-tagságot követelt, de igazából csak megismételte, amit a háború kirobbanása előtt már elmondott.

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombati Twitter-bejegyzésében felszólította az Európai Uniót, hogy nyújtson konkrét perspektívát Ukrajnának az EU-tagság elnyerésére, ezzel támogassa az orosz támadás sújtotta országát.

Ezt azután közölte Zelenszkij, hogy telefonon tárgyalt Charles Michellel, az Európai Tanács elnökével.

"Eljött a döntő pillanat, hogy végleg lezárjuk a hosszú távú megbeszélést, és döntsünk Ukrajna uniós tagságáról. Az Európai Tanács elnökével a további hatékony segítségnyújtásról és az ukránok szabad jövőjéért folytatott hősies küzdelméről tárgyaltam" - fogalmazott az ukrán elnök.

Zelenszkij az Oroszország által Ukrajna ellen indított háború kezdete előtt már tett ilyen felhívást a müncheni biztonsági konferencián.

Február 22-én ezt megismételte Dmitro Kuleba külügyminiszter is. Donald Tusk, az Európai Néppárt jelenlegi és az Európai Tanács korábbi elnöke, úgyszintén hangot adott véleményének, hogy "Ukrajna európai perspektívája megváltoztathatja a Moszkva által diktált játékszabályokat" - emlékeztetett a Jevropejszka Pravda hírportál.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 12:04
2024. április 19. 11:45
×
×
×
×