INFORÁDIÓ
2022. január 27. csütörtök
Angelika

charles michel

2021.11.11. 14:04

Az EU beszállhat a határkerítések finanszírozásába

Megnyílhat a lehetőség, hogy európai uniós forrásokból támogassák a fizikai akadályok telepítését a közösség külső határán - írta a Die Welt című német lap csütörtökön az Európai Tanács elnökének varsói látogatásával kapcsolatban.
2021.10.06. 15:47

Az EP elnöke attól tart, hogy az EU elveszíti a Nyugat-Balkánt

A nyugat-balkáni országok uniós csatlakozási folyamatának új és erős lendületre van szüksége, ehhez az uniós tagállamok vezetőinek fel kell számolniuk az integrációt késleltető akadályokat - jelentette ki David Sassoli, az Európai Parlament elnöke Charles Michelnek, az Európai Tanács elnökének írt, szerdán közzétett levelében.
2021.07.07. 07:11

Litvániában tovább pusztít a fehérorosz "menekültbomba"

Személyesen fejezte ki Vilniusban szolidaritását a migránsnyomás alá került litván hatóságok felé Charles Michel, az Európai Tanács elnöke, miután immár naponta százával küldenek át fehérorosz területről közel-keleti és afrikai menekülteket a balti országba.
2021.06.25. 15:06

Charles Michel: nehéz, de szükséges vita folyt az LMBTI-közösséget érintő magyar szabályozásról

Nehéz, bizonyos fokig nyers vita folyt az új, sok vitát kiváltó magyar szabályozás okán az LMBTI-közösségekről az európai uniós tagállamok vezetőinek találkozóján, a vita ugyanakkor szükséges volt, lehetővé tette, hogy megismerhető legyen a magyar álláspont is – közölte a tagországok állam-, illetve kormányfőiből álló Európai Tanács elnöke pénteken, a kétnapos csúcsértekezletet követően.
2021.06.23. 20:47

Charles Michel: célunk az életek megmentése és a migrációs nyomás csökkentése

Az Európai Unióban zajló sikeres oltási kampány, valamint a közös oltási igazolvány bevezetése már a nyári hónapoktól megkönnyíti a szabad mozgást, azonban figyelni kell a koronavírus új változataira, terjedésüket összehangoltan vissza kell szorítani - jelentette ki Charles Michel, az Európai Tanács elnöke szerdán a tagállami vezetőknek küldött, csütörtökön kezdődő uniós csúcstalálkozóra szóló meghívólevelében.
2021.06.08. 10:57

Uniós vétó-ügy - Charles Michel is megszólalt

Charles Michel, az Európai Tanács elnöke óvatosságra intett Heiko Maas német külügyminiszter hétfői, a tagállami vétó lehetőségének eltörlésére vonatkozó felvetésével kapcsolatban az Európai Unió külpolitikai döntéshozatalában.
2021.04.30. 13:17

Egyre szembetűnőbb a két uniós csúcsvezető közti rivalizálás

Ismét címlapsztori a protokolláris sérelem, ami Ursula von der Leyent Ankarában érte, mert az Európai Bizottság elnöke a héten szenvedélyes hangon vázolta a képviselők és az általa elsősorban felelőssé tett Charles Michel európai tanácsi elnök előtt a történteket. Cserébe a sajtó már főként kettőjük rivalizálásaként értelmezi az esetet.
×

Iratkozzon fel hírlevelünkre

és nem marad le az Infostart legfontosabb híreiről.
FELIRATKOZOM
×
INFOSTART
 
INFORÁDIÓ
PARTNEREINK
Sixt    iCom
infostart
AZ INFORÁDIÓ HÍRPORTÁLJA 
 
 

Médiaszolgáltatási tevékenységét a Médiatanács a Médiatanács Támogatási Program keretében támogatja.

NMHH
Az Év Honlapja 2018