eur:
394.24
usd:
369.95
bux:
65045.06
2024. április 20. szombat Tivadar
Nyitókép: Nora Carol Photography/Getty Images

Maszkviselés miatt balhézó utas miatt fordult vissza az utasszállító

Az American Airlines nem vacakol, ha a maszkhordásról van szó.

A Miamiból Londonba tartó járat már 800 kilométert megtett a 7000 kilométeres útból, amikor az Atlanti-óceán fölött megfordult és visszatért Miamiba, mert az egyik utas nem volt hajlandó maszkot viselni. Márpedig a szövetségi kormány rendelete alapján ez minden járaton kötelező – írja a 444.hu.

A Boeing 777-es 124 utassal és 14 fős személyzettel visszatért Miamiba, ahol a rendőrság már a kifutópályán várta a gépet, hogy őrizetbe vegye a problémás utast, egy 40-es éveiben járó nőt.

A portál hozzáteszi, a szövetségi légi közlekedési hatóság adatai szerint tavaly 4290 maszkkal kapcsolatos „incidens” történt, 2022 eddigi 20 napján pedig már 92. Az egyik legsúlyosabb eset tavaly októberben történt, amikor egy New Yorkból Kaliforniába tartó járaton egy utas úgy orrba verte a légiutas-kísérőt, aki megkérte, hogy vegye föl a maszkját, hogy annak agyrázkódása lett.

Minden Infostart-cikk a koronavírusról itt olvasható!

Címlapról ajánljuk

Harry hercegi címe bánhatja, hogy állandó amerikai lakos lett

Harry herceg, III. Károly angol király kisebbik fia hivatalosan is felszámolta kapcsolatait Nagy-Britanniával. Így értékelik a szigetországban a lépését, hogy az Egyesült Államokat jelölte meg állandó lakhelyeként. Felmerült, hogy emiatt elveszítheti hercegi címét.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.22. hétfő, 18:00
Dobrowiecki Péter Lengyelország-szakértő, az MCC Magyar-Német Intézet kutatási vezetője
Mitrovits Miklós történész, Lengyelország-szakértő
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×