eur:
392.72
usd:
366.07
bux:
66746.01
2024. április 25. csütörtök Márk
Nyitókép: YouTube/Reuters

Nem mindennapi robotokat vet be Kína az olimpia idején - videó

Gőzerővel készülnek a február 4-én kezdődő téli olimpiára, van pár extra megoldás is.

A legtöbb hír az olimpiáról mostanában a járványhelyzettel kapcsolatos, nem véletlenül: az omikron variáns, amelynek felbukkanása miatt korábban milliós nagyvárosokat zártak karanténba, szombaton megjelent Pekingben is. Emiatt rajtaütésszerűen lezártak egy komplett irodaházat a benne dolgozókkal együtt – a karanténba már ágyneműket is szállítottak az ott ragadtaknak. A lépésre egyetlen eset miatt kerítettek sort.

Az országban továbbra is a zéró Covid stratégia az uralkodó, vagyis nagy arányú lezárásokkal, kontaktkutatással és tesztelésekkel próbálják elejét venni a járvány elharapózásának.

Mindezzel együtt azonban hétfőre úgy döntöttek, hogy mégsem lehet jegyeket venni a téli olimpiára, csak néhány, a szigorú előírásoknak megfelelő néző lehet majd ott a lelátókon, meghívásos alapon.

Időközben azonban gőzerővel zajlanak az olimpiai előkészületek, és mint arról a hvg.hu a Reuters híre alapján beszámolt, lesznek izgalmas megoldások is.

Ilyen például, hogy az olimpiai faluban már működőképes az étterem, ahol a megrendelt ételek

a plafonról, egy emelő segítségével érkeznek meg az egyes asztalokhoz,

ahonnan csak el kell vennie azt a megrendelőnek. Ennek köszönhetően nem kell sorban állni érte, és a pincérrel sem kell érintkezni. Az asztalokat négy részre osztották a szervezők, az ott ülőket plexi választja el egymástól.

A rizst, a tésztát és a hamburgereket teljes egészében robotok főzik, készítik. A sportolók láthatják, hol tart épp a folyamat, a kész ételt pedig egy nyíláson keresztül tudják átvenni.

A cél a sorban állások és a tumultus elkerülése a járványügyi védekezés jegyében.

Címlapról ajánljuk
Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Orbán Viktor: idén lezárhatjuk a nyugati civilizáció egy dicstelen korszakát

Megkezdődött a Millenárison a Konzervatív Politikai Akció Konferenciája (CPAC Hungary), a kétnapos rendezvény megnyitóján a miniszterelnök is beszédet mondott. Úgy látja, a progresszív liberális szellem rosszabbá tette a világot, háborúkat szított, el akarta pusztítani a nemzeteket. Szerinte e szellem hívei ugyanúgy építik ki a hatalmukat, mint annak idején a kommunisták, a folyamatot öt pontba szedte.

Sz. Bíró Zoltán az Arénában: nagy fordulatot nem hoz a háborúban az újabb amerikai támogatás

Putyin valódi támogatottságáról, az orosz közvélekedésről, a volt Szovjetunió újraéledésének lehetőségéről, az egykoron abban részes országok nyelvi és vallási különbözőségéről, illetve a háború kimeneteléről, az amerikai támogatásról is beszélt Sz. Bíró Zoltán történész, Oroszország-szakértő az InfoRádió Aréna című műsorában.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.25. csütörtök, 18:00
Bóka János
európai uniós ügyekért felelős miniszter
Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Valóra vált Moszkva rémálma, újra megindultak a csúcsfegyverek Ukrajnába - Háborús híreink csütörtökön

Mostanra biztossá vált, hogy az Egyesült Államok a hivatalos fegyverszállítmányok megindulása előtt adott Ukrajnának az ATACMS közepes hatótávolságú ballisztikus rakétákból, az Egyesült Királyság pedig Paveway IV-es "okosbombákat" fog adni Kijevnek. Az orosz csapatok előretörése mindeközben rendületlenül tart, több falut is elfoglaltak egyetlen nap leforgása alatt. Cikkünk folyamatosan frissül az orosz-ukrán háború legfontosabb híreivel.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×