eur:
393.76
usd:
365.13
bux:
65384.6
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
Ég a parlament épülete Fokvárosban
Nyitókép: Forrás: Twitter

Újra kigyulladt a fokvárosi parlament

Miután délelőtt sikerült megfékezni a dél-afrikai parlament tetőszerkezetében pusztító tüzet, hétfő délután ismét felcsaptak a lángok az épület tetején – jelentette a helyi sajtó.

"A tűzoltóság és a mentők megerősítették, hogy a tűz a parlamentnél ismét fellángolt. A tetőborítás alatti terület ég" – tudatta hétfő délután a fokvárosi tűzoltóság.

A vasárnap kigyulladt tűz miatt

egy 49 éves férfit gyújtogatás és más bűncselekmények, a többi között lopás gyanújával vettek őrizetbe.

Az alsóház elnöke szerint ha valóban gyújtogatás történt, az a demokrácia elleni támadásnak tekinthető. A helyi rendőrség elitegysége arról számolt be, hogy a férfi az egyik ablakon át juthatott be az épületbe.

A tűz miatt leomlott az alsóháznak otthont adó épületszárny teteje, és az 1884-ben épült, a felsőháznak helyt adó régi épületszárny teteje és az épületszárny részben leszakadt.

"Még egy kisgyerek is megkérdezné, hogyan lehetséges az, hogy a régi épületben keletkezett tűz átterjedt az új épületszárnyra. Erre nem tudjuk a választ" – mondta Nosiviwe Mapisa-Nqakula, az alsóház elnöke. A politikus elmondta, hogy a költségvetés vitáját és elfogadását és Cyril Ramaphosa elnök február 10-i beszédét a tervek szerint nem kell elhalasztani, és a bizottságok is folytatják munkájukat.

Hétfő délelőtt a tűzoltók azt közölték, hogy sikerült megfékezni a lángokat, és már csak néhány tűzfészket kell eloltani a negyedik emeleten.

Címlapról ajánljuk
Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Hét órán belül két késelés Londonban - képek

Alig terjedt el a brit közösségi médiában egy londoni vonaton történt, brutális késelésről szóló videó, pár órával később egy metróállomásról jelentettek hasonló támadást. A késes támadások korábban bűnbandák vagy tinédzserek leszámolásaira voltak jellemzők.

Teljes a patthelyzet a bécsi repülőtéren

Hiába a 36 órás sztrájk, megszakadtak a tárgyalások a szakszervezetek és az Austrian Airlines osztrák légitársaság között. A dolgozók a Lufthansa leányvállalatánál ugyanolyan béreket követelnek, mint az anyacégnél, ahol egyébként a közelmúltban zárult egy sikeres munkabeszüntetés.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.02. kedd, 18:00
Káel Csaba
a MÜPA vezérigazgatója, filmügyi kormánybiztos
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×