eur:
393.23
usd:
368.05
bux:
66001.33
2024. április 24. szerda György
Florin Citu román miniszterelnök (b) és Kelemen Hunor, a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) elnöke, miniszterelnök-helyettes a legnagyobb frakcióval rendelkező ellenzéki Szociáldemokrata Párt (PSD) által beterjesztett bizalmatlansági indítvány vitáján a kétkamarás román parlament együttes ülésén 2021. október 5-én.
Nyitókép: MTI/Baranyi Ildikó

Nem tudnak megegyezni a romániai pártok

Azt nem tudják eldönteni, hogy melyik párt adja először a kormányfőt.

Elakadtak a tárgyalások Romániában a jobbközép Nemzeti Liberális Párt (PNL), a Szociáldemokrata Párt (PSD) és a Romániai Magyar Demokrata Szövetség (RMDSZ) között, miután a kétharmados többségű nagykoalíció létrehozására készülő pártok nem tudtak megegyezni a miniszterelnök személyéről - értesült a román média.

Mivel a PSD és a PNL is igényt tart a miniszterelnöki posztra, megegyeztek abban, hogy a tisztséget felváltva töltik be, de nem sikerült még megállapodniuk, hogy melyik párt jelöltje lesz az első.

A PSD szerdán úgy döntött, hogy Marcel Ciolacu pártelnököt jelöli a posztra, azt viszont továbbra sem hajlandó elfogadni, hogy a PNL részéről is a pártelnök legyen a miniszterelnök-jelölt. A PSD leszögezte: nem szavazhat bizalmat annak a Florin Citunak, akinek az előző kormányát októberben megbuktatta.

Címlapról ajánljuk

Orbán Viktor a Szakma Sztár fesztiválon: "ha csinálsz valamit, csináld világszínvonalon, ez rám is vonatkozik"

Nehéz ugyan szerinte kisilabizálni, hogy mit hoz a jövőt, de a kormány segít abban az MKIK-val összefogásban, hogy megfelelő, korszerű, időt álló képzésben részesülhessenek a fiatalok egy veszélyes világban is - mondta a miniszterelnök egy fiatalok szakmaválasztását segítő fesztivál szónokaként.
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.24. szerda, 18:00
Isépy Tamás a Századvég makrogazdasági üzletág vezetője
Madár István a Portfolio vezető elemzője
EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×