eur:
370.97
usd:
344.70
bux:
46850.16
2023. június 2. péntek Anita, Kármen
BEATLES  1966 Paul McCartney, Ringo Starr, John Lennon and George Harrison at Top Of The Pops
Nyitókép: Chris Walter/Getty Images

Árulni kezdték a Beatles gitárosának gyeremekkori otthonát

Eladó az a liverpooli ház, ahol George Harrison hatéves korától a hatvanas évekig élt.

A Liverpool egyik külvárosában, Speke-ben álló sorházban Harrison sokszor gyakorolt John Lennonnal és Paul McCartneyval. A család 1962-ben költözött ki az Upton Green 25. alatt található házból, éppen akkortájt, amikor a Beatles már elindult a világhír felé.

A három hálószobás, egyemeletes ingatlant 160-200 ezer fontért (67-83 millió forintért) kínálják eladásra.

Amint azt a BBC hírportálja felidézte: George Harrison, a négygyermekes család legkisebb gyermekként először egy kis házban lakott az Arnold Grove-on, Wavertree-ben, ezt követően sikerült átköltözniük a speke-i új házba.

Harrison a Dovedale általános iskolába járt, ahova Lennon is, de mivel két és fél éves korkülönbség volt közöttük, ott még nem ismerték meg egymást.

Lennon The Quarrymen elnevezésű bandája az Upton Green 25-ben próbált Harrison és McCartney kamaszkorában. Ebből az együttesből alakult ki később a Beatles - Paul McCartney, John Lennon, Ringo Starr és George Harrison - együttese, amely 1960-ban kapta a nevét.

A Harrison-házat legutóbb hét éve adták el: akkor egy Beatles-rajongó vette meg 156 ezer fontért (65 millió forintért).

A ház ugyan átesett már némi felújításon, de több részlete: a kád, a mosogató, az ajtók és a külső homlokzat is őrzi az eredeti vonásait.

Harrison 1965-ben vásárolt szüleinek egy házat Appletonban, Warrington közelében az együttessel keresett pénzéből.

A Beatles feloszlása, 1970 után is folytatta a komponálást, zenélést, emellett a Monty Python filmjeinek producereként dolgozott. Rákbetegségben szenvedett, és 2001-ben, 58 éves korában hunyt el.

Címlapról ajánljuk
AKTUÁLIS
VIDEÓ
Magához tért Amerika, pluszban zártak a tőzsdék

Magához tért Amerika, pluszban zártak a tőzsdék

Az amerikai képviselőház szerdán késő este megszavazta az adósságplafon felfüggesztéséről szóló törvényjavaslatot, és ezzel a szenátus elé terjesztette azt. A lépés óvatos optimizmust hozott a piacokra, az ázsiai tőzsdék jellemzően emelkedtek, és az európai börzéken is mérsékelt emelkedés látszott, és az USA-ban is javult a hangulat. A hazai részvénypiacon a magyar kormány tegnap este bejelentett lépéseire reagált a magyar tőzsde.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×