eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Somogyi Nóra asszisztens beolt egy nőt a német-amerikai fejlesztésű Pfizer-BioNTech koronavírus elleni oltóanyag, a Comirnaty-vakcina harmadik, emlékeztető adagjával a békéscsabai Réthy Pál kórházban 2021. október 19-én.
Nyitókép: MTI/Rosta Tibor

Az oltás utáni antitestcsökkenésről beszélt a BioNTech vezére

A németországban emelkedő esetszámok miatt kérdezték a Pfizerrel közös oltóanyagot fejlesztő cég vezérét.

A német Bild am Sonntag arról ír, hogy az országban továbbra is az oltatlanok vannak többségben a kórházak intenzív osztályain. A Robert Koch Intézet legutóbbi jelentése szerint az intenzíven fekvő betegek 74 százaléka nem kapott teljes körű védőoltást az utóbbi négy hétben - írta a lap cikke alapján az Index.

A Bild am Sonntag megszólaltatta Ugur Sahint, a BioNTech vezérigazgatóját is, aki megerősítette, hogy az emlékeztető oltás beadatása hat hónap után javasolt.

"A klinikai vizsgálat adatai azt mutatják, hogy az antitestek szintje az oltást követő hetedik, nyolcadik vagy kilencedik hónaptól kezd csökkeni"

- fejtette ki, hozzátéve, hogy még ezt megelőzően érdemes felvenni az emléketető oltást, főleg az idősebbeknek. Ellenkező esetben megfertőződhetnek, és tüneteket is produkálhatnak.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×