eur:
395.71
usd:
372.13
bux:
0
2024. április 19. péntek Emma
A road signs indicating from 120 to 130 as the speed limit
Nyitókép: Yauheni Kazlou/Getty Images

Elbukott a terv: nem lesz 130-as sebességkorlátozás Németországban

A liberálisok tiltakozása miatt került le a téma a koalíciós tárgyalások napirendjéről.

A kormányzásra készülő balközép Szociáldemokraták (SPD), a Zöldek és a Szabad Demokraták (FDP) megegyeztek abban, hogy a felálló közlekedésilámpa-koalíció nem kíván általános sebességkorlátozást bevezetni a német autópályákon – írja a Portfolio. Az SPD, a Zöldek és a Die Linke által is támogatott sebességkorlátozás az FDP elnöke miatt bukhatott meg. A liberális pártelnök, Christian Lindner köztudottan autórajongó, garázsában egy Mercedes S500 és egy Porsche 911 is áll.

Az FDP szerint a sebességkorlátozások, a dízelek kitiltása, illetve a belsőégésű motorok gyártásának a leállítása nem progresszív és nem fenntartható. Lindner azt is kijelentette, hogy nem ért egyet az elektromos meghajtás kizárólagossá tételével, és inkább az olyan technológiai megoldásokat támogatja, mint a szintetikus üzemanyag vagy a hidrogén.

Az ARD korábbi közvélemény-kutatása szerint a lakosság is megosztott, 53 százalék támogatja a 130 km/órás sebességkorlátozás bevezetést, míg 44 százalék elutasítja.

Miközben Németországban nem lesz sebességkorlátozás az autópályákon, addig az Európai Parlament állásfoglalása szerint a járművek biztonságos sebességszintjét 30 km/órára kellene mérsékelni a lakott területeken és ott, ahol sok a gyalogos és a kerékpáros.

Címlapról ajánljuk

Újabb részletek az idősek jogosítványáról

A Közlekedési Alkalmassági és Vizsgaközpont (KAV) tájékoztatása szerint 2021-ben 93 680 fő tett sikeres B kategóriás vizsgát, 2022-ben pedig 99 174-en, közöttük igen magas korú jelentkezők is.
VIDEÓ
EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 19. 06:52
×
×
×
×