eur:
395.5
usd:
366.67
bux:
65553.67
2024. március 28. csütörtök Gedeon, Johanna
29 September 2021, Schleswig-Holstein, Kiel: A tornado is seen over Kiel in the early evening. According to the police, the tornado whirled several people through the air and washed them into the water in Kiel early Wednesday evening. Photo: Philipp Brandl/dpa - only for use in accordance with contractual agreement (Photo by Philipp Brandl/picture alliance via Getty Images)
Nyitókép: picture alliance/Getty Images

Embereket repített a tengerbe a tornádó Németországban, sok a sérült

A tornádó szerda este csapott le a városra, videofelvételek is készültek a félelmetes időjárási jelenségről.

Több embert felkapott a levegőbe és a tenger vizébe sodort egy tornádó, amely szerda este alakult ki az észak-németországi Kiel tengerpartja közelében – írja a hirado.hu.

A tornádó szerdán kora este csapott le Schleswig-Holstein tartomány fővárosára. A tűzoltóság tájékoztatása szerint az erős, kavargó szél embereket kapott fel a tengerparti sétányon, majd a vízbe sodorta őket. Négy embert súlyos, másik hármat pedig közepes, illetve enyhe sérülésekkel szállítottak kórházba.

A sérültek között van két fiatal férfi is, akik éppen eveztek a tengerben, de csónakjukat egy mólónak csapta az erős hullámverés, és a sportolók a vízbe estek. Másokat a szél által felkapott repülő tárgyak vágtak fejbe.

A tűzoltóság tájékoztatása szerint Kiel-Meimersdorfban egy új építésű lakónegyedben több ház tetőszerkezetét is megbontotta a tornádó.

A tenger közelében kialakuló tornádók nem szokatlanok az évnek ebben az időszakában – igaz, jellemzően inkább a nyílt víz fölött szokott kialakulni, nem a part közelében.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.03.28. csütörtök, 18:00
Havasi Katalin
a Házi Gyermekorvosok Egyesületének elnöke
Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Durvul a nyilatkozatháború a moszkvai merénylet körül, újfajta bombát vethetett be Oroszország – Háborús híreink csütörtökön

Marija Zaharova, az orosz külügyminisztérium szóvivője azt mondta, az Iszlám Államnak nem voltak meg a képességei egy a krasznogarszkihoz hasonló terrortámadás kivitelezésére, és Ukrajnára és a Nyugatra igyekezett terelni a gyanút. Kirilo Budanov, az ukrán katonai hírszerzés feje úgy nyilatkozott, Oroszországnak legkésőbb február közepe óta tudomása volt a készülő támadásról, ennek ellenére nem tettek semmit. A harkivi rendőrség vezetője szerint Oroszország egy új típusú irányított bombát vethetett be a városban szerdán, az UMPB D-30-at.

EZT OLVASTA MÁR?
×
×
×
×
×