eur:
392.27
usd:
366.85
bux:
67039.3
2024. április 27. szombat Zita
Nyitókép: Szijjártó Péter/Facebook

Egzotikus országok külügyminisztereivel tárgyalt Szijjártó Péter

Ecuadornak például 20 ezer adag, gyerekbetegségek ellen védő oltást szállított le Magyarország.

Szijjártó Péter hét ország külügyminiszterével folytatott tárgyalást New Yorkban az ENSZ-közgyűlés ülésszakának keretében.

A tárca tájékoztatása szerint a külgazdasági és külügyminiszter georgiai és indiai kollégájával, David Zalkalianival és Szubrahmanjam Dzsaisankarral egyetértett abban, hogy mindenképpen meg kell akadályozni a migrációs kiáramlást Afganisztánból, ugyanis az súlyos biztonsági, kulturális es egészségügyi kockázatot jelentene Közép-Ázsia, a Kaukázus es Európa számára egyaránt.

Magyarország több ázsiai és latin-amerikai országnak is segítséget nyújt a koronavírus-járvány elleni védekezésben, így Bui Thanh Son vietnami külügyminiszterrel megállapodás született 400 ezer adag AstraZeneca-vakcina eladásáról, ezeket még a héten leszállítják Hanoiba – erről és a Thaifölddel született hasonló megállapodásról itt írtunk korábban.

Emellett Don Pramudwinai thai külügyminiszterrel is sikerült véglegesíteni az egyezséget 400 ezer oltóanyag-dózis megvásárlásáról. Mindkét délkelet-ázsiai országgal megkezdődtek az egyeztetések az oltási igazolások kölcsönös elfogadásáról – közölte a minisztérium.

Ecuador számára 20 ezer adag, különleges gyermekbetegségekkel szembeni oltóanyagot szállított le Magyarország, valamint 100 ezer védőmaszkot adományozott

az ott tartózkodó venezuelai menekültek számára. Mauricio Montalva Samaniegóval, a latin-amerikai ország külügyminiszterével Szijjártó Péter megállapodást írt alá a diplomáciai képzési együttműködésről.

David J. Francis sierra leonei külügyminiszterrel folytatott tárgyalásán pedig megállapodás született arról, hogy tízről ötvenre emelik a sierra leonei diákok számára biztosított magyarországi ösztöndíjakat.

Címlapról ajánljuk
VIDEÓ
inforadio
ARÉNA
2024.04.29. hétfő, 18:00
Csányi Sándor
az OTP Bank elnök-vezérigazgatója
Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Érdekesen erős volt az esti órákban a forint

Összességében jól sikerült ez a hét a forint számára, stabil volt és az utolsó két nap menetelésének köszönhetően felértékelődéssel zárta a hetet. Az S&P hitelminősítő péntek este megerősítette Magyarország adósbesorolását és a stabil kilátáshoz sem nyúlt, ami szintén kedvező a hazai fizetőeszköz szempontjából, amely a 392-es szinten fejezte be a pénteki kereskedést az euró ellenében. Devizapiaci témákkal is foglalkozunk a május 16-i Portfolio Investment Day 2024 konferenciánkon, amelyen a részvétel regisztráció után ingyenes. Regisztráció és jelentkezés itt.

EZT OLVASTA MÁR?
×
2024. április 26. 21:41
×
×
×
×